Zukorlić se sastao sa članom predsjedništva dr. Denisom Bećirovićem

Podijelite ovaj članak:

Potpredsjednik Narodne skupštine Srbije i predsjednik Stranke pravde i pomirenja iz Sandžaka Usame Zukorlić boravio je u posjeti Sarajevu, i tom prilikom se sastao sa članom Predsjedništa Bosne i Hercegovine dr. Denisom Bećirovićem.

Tokom sastanka, razgovarali su o regionalnoj saradnji i razvijanju dobrosusjedskih odnosa Srbije i Bosne i Hercegovine. Sagovornici su istakli da je interes Bošnjaka u Sandžaku i Srbiji da se unaprijede bilateralni odnosi između ove dvije države, te je važno da se razvijaju projekti kulturne razmjene, privrednog povezivanja i unapređenja putnih komunikacija. Govorilo se i o značaju realizacije projekta izgradnje saobraćajnice Novi Pazar-Sarajevo za Bošnjake Sandžaka, kao i da se očekuje da će se institucionalnim povezivanjem značajno unaprijediti obrazovni sistem u školama na bosanskom jeziku.

Dr. Denis Bećirović je naglasio da želi nastaviti graditi dobre bilateratne odnose sa Republikom Srbijom i to na temelju obostranog uvažavanja.

“Konstatirao sam da već duže vrijeme insistiram da što prije profunkcionira Generalni konzulat Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru. O tome sam govorio i na sjednicama Predsjedništa BiH, ukazujući na potrebu da Generalni konzulat BiH počne raditi u punom kapacitetu i u što kraćem roku”, kazao je dr. Bećirović.

Izvor: spp.rs

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x