Zvizdić Dodiku: Drina je granica 1.000 godina i takva će biti do sudnjeg dana!

Podijelite ovaj članak:

Drina je granica između Bosne i Hercegovine i Srbije 1.000 godina i takva će biti do sudnjeg dana! Nema crtanja novih granica!

Ovim riječima je Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara naše zemlje, odgovorio Miloradu Dodiku, predsjedavajućem Predsjedništva BiH.

Dodik je, podsjetimo, ovog vikenda za srbijanske medije nacrtao mapu “nove države” koja će, kaže, “postati realnost” i u čijem su sastavu teritorije Srbije, RS-a i pojedini dijelovi Crne Gore.

“Mi želimo graditi dobrosusjedske odnose sa Srbijom i ne treba se obazirati na neozbiljne izjave pojedinaca. Ne miješamo se u unutrašnje odnose drugih zemalja pa ne treba da se u susjednoj zemlji bave prekrajanjem granica. Mi sada imamo 2G odnose među zemljama Balkana, da se izrazim telekomunikacijskim rječnikom. Ali, evo, pozivam ih da napravimo 5G odnose”, rekao je Zvizdić, koji je danas uručio dozvole za 4G mrežu telekom operaterima u BiH.

Knjigu prošlosti polako trebamo zatvoriti sa svim historijskim činjenicama, a otvoriti knjigu budućnosti i saradnje.

Potom se Zvizdić osvrnuo i na situaciju s migrantima u BiH. Kako je otkrio, Vijeće je od Predsjedništva da odobri inžinjerske jedinice OSBiH da se zatvore eventualni prolazi za migrante.

“Trebat će nam najmanje 500, možda i 1000 policajaca na istočnoj granici BiH. Ako će se EU hermetički zatvarati, onda ćemo i mi hermetički zatvoriti BiH. Nisu tačne informacije o nekakvih 200.000 migranata i izbjeglica koji su ušli u BiH. Od januara do danas u BiH je ušlo oko 25.000 ljudi od čega je oko 4.500 još tu. Sa Srbijom smo spriječili da migranti prvo kao turisti dođu do Srbije pa onda ulaze u BiH. Ako Grčka otvori granice i pusti migrante i izbjeglice morat ćemo reagirati.

“Također, nisu tačne informacije o 10.000 nekakvih terorista koji se vraćaju sa sirijskog ratišta u BiH. To je čista laž! U Siriji se nalaze 104 državljana BiH od čega 58 žena i djece. Te ljude ćemo u saradnji s međunarodnim institucijama, adekvatno prihvatiti, poručio je Zvizdić.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x