❤Poruka jedne Kineskinje koja je skoro prešla na islam, upućena teroristi iz Novog Zelanda:

Podijelite ovaj članak:

Cijenim što si se potrudio da saznaš namasko vrijeme podne namaza.

▪Cijenim što si učio o našoj vjeri toliko da znaš da je petkom namaz na koji dolazi najviše muškaraca.

▫Ali postoje stvari koje, na svoju žalost, nisi naučio.

▪Vjerovatno nisi znao da si ih učinio šehidima i da si im povećao status kod voljenog Stvoritelja svojim djelom, i da će tvojim djelovanjem postati najbolja stvorenja na Sudnjem danu.

▫Vjerovatno nisi znao da si svojim djelom, u vrijeme i na mjestu koje si sam izabrao, učinio da njihove posljednje riječi su upućene hvaleći Allaha, što je djelo kojim bi svaki musliman želio otići na drugi svijet i što im gotovo pa garantuje mjesto u džennetu.

▪Cijenim što si pokazao svijetu kako muslimani dočekuju, raširenih ruku, čak i ljude poput tebe u naše džamije, koje su nam kao drugi dom.

▫Cijenim i što si pokazao da naše džamije i džamijski haremi nisu zaključani i nemaju stražare jer je svako dobro došao.

▪Cijenim što si pokazao svijetu važnu sliku čovjeka, koji povrijeđen i na nosilima podiže svoj prst u znak potvrđivanja svoje vjere i uzdanja u Allaha.

▫Cijenim što si doveo crkve i zajednice da zajedno stanu uz muslimane.

▪Cijenim i što si naveo mnoge Novozelanđane da izađu iz svojih domova da bi posjetili najbliže džamije sa cvijećem i lijepim porukama mira i ljubavi.

▫Slomio si mnoga srca i učinio si da cijeli svijet tuguje. Ostavio si veliku prazninu, ali si samo učvrstio i približio muslimane cijelog svijeta i ojačao nam vjerovanje.

▪U budućim danima više ljudi će dolaziti u džamiju, mjesto koje toliko mrziš, ojačano snagom vjere inspirisane poginulim braćom i sestrama.

▫U dolazećim sedmicama više nemuslimana će dolaziti pred kapije džamija sa cvijećem i prelijepim porukama. Možda nisu ni znali gdje su džamije u njihovim mjestima, ali sada znaju, zahvaljujući tebi.

◾Možda si ostvario svoj cilj planiranog razaranja, ali nisi uspio da stvoriš mržnju, strah i očaj u svima nama. I dok mislim da ti je to bio glavni cilj, moram ti reći da tvoj cijeli razrađeni plan i izopačeni i jadni pokušaji nisu uspjeli da stvore podjele između muslimana i nemuslimana u svijetu. I to mi ne može biti žao.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x