Tri prijateljice udružile snage i pokrenule biznis

Podijelite ovaj članak:

Prijateljstvo, ljubav prema prirodi i nauci isprepleteno sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti farmacije i hemije dovelo je do stvaranja kozmetičkog brenda Avellan Beauty. Mr.ph.Amra Nalo, mr.ph. Adisa Čaušević i Anesa Pita-Bahto, dipl.ing.hemije, su prijateljice koje su odlučile svoje znanje i iskustvo pretočiti u visokokvalitetne kozmetičke proizvode sa sastojcima prirodnog porijekla.

Avellan Beauty je svoj rad započeo 2014 god. kada je Amra iz potrebe za rješavanjem svog ličnog problema sa kožom započela proizvodnju krema za lice za svoju ličnu upotrebu. Proizvodnja se proširila na prijatelje koji su ovim proizvodima pronašli ono što su tražili u drugim kozmetičkim proizvodima, a sa kvalitetom i rezultatima na koži su bili izuzetno zadovoljni. U januaru 2021 god smo se nekako spontano složile da zbog potražnje prijatelja  pokušamo zajedno svoje proizvode podiči na veći nivo, nakon čega je uslijedio period dodatnog istraživanja i razvoja. Sve do septembra 2021 god brend se pod ovim imenom nije pojavljivao u javnosti nakon  čega smo odlučile ljubav, znanje i iskustvo podijeliti sa javnosti sa željom i namjerom da svako ima priliku da svojoj koži daruje nešto prirodno, neškodljivo i djelotvorno, a da nije proizvod koji pod plaštom „prirodnog“ sadrži mnoge sastojke koji se nikako ne bi trebali naći u takvim proizvodima, prisjećaju se svojih početaka.

Visokokvalitetne, certificirane sirovine u kombinaciji sa znanjem i iskustvom, uvođenje svjetskih novina na BiH vezano za prirodnu kozmetiku, bogata tekstura proizvoda te individualni pristup svakom klijentu je ono što njihove proizvode čini posebnim i prepoznatljivim u masi:

“Dugogodišnje iskustvo u struci koje je vezano za farmacutsku industriju, apotekarsku praksu i iskustvo u laboratoriji spojeno sa ljubavi prema prirorodi i želji da se na naše tržište uvedu svjetske novine u prirodnoj kozmetici pretočeno je u proizvode brenda Avellan Beauty. Pažljivo birani certificirani sastojci iz cijelog svijeta su ugrađeni u ove prirodne proizvode, a svaka kupovina je ispraćena individualnim razgovorom o odabiru najprikladnije formulacije za korisnike/ce. Obzirom da smo prepoznali probelme gdje je u velikom broju proizvoda koji se prezentraju kao prirodni nalazi veliki broj sastojaka koji to ustavari nisu čime se obmanjuju kupci, a posebno je značano za one koji prirodne proizvode koriste zbog zdravstvenih problema. Mi smo u svojim proizvodima željeli da to budu isklučivo prirodne sirovine bez obmanivanja korisnika, a naravno i zbog želje da svi korisnici na kožu koriste isključivo zdrave sastojke koji im neće nanaijeti nikakvu štetu po zdravlje. Takođe, jako nam je važna i ambalaža u koju pakujemo naše proizvode. Preferiramo staklo, mada zbog nedostatka ponude na BiH tržištu nekada smo primorani koristiti i plastiku kojoj nerado pribjegavamao”, ponosno ističu i dodaju:

“Koristimo visoko kvalitetne certificirane sirovine koje dobavljamo iz raznih dijelova svijeta obraćajući posebnu pažnju na njihov kvalitet. Hladno cijeđena biljna ulja kao i eterična ulja visoke kvalitete su osnov za naše proizvode. U naše kreme stavljamo hidrolate koji imaju takodjer dragocijenu vrijednost i mnostvo aktivnih supstanci pogodnih za kožu lica. Svaki od proizvoda sadrži I posebne sastojke koji imaju posebnu namjenu npr. matične ćelije jabuke koje se nalaze u Lovely Apple I Apple Cells proizvodima smanjuju znakove starenja kože, a epigenetski faktor (nasljedni) ovih ćelija regeneriše humane matične ćelije kože i tako posredno utiče na regeneraciju kože. Tenutno smo jedini na tržištu sa proizvodom koji sadrži matične ćelije jabuke na sto smo veoma ponosni”, objašnjavaju nam.

Od jedne kreme za lice, proizvedene za liču upotrebu, ovaj tim se danas ponosi sa svojih 14, ljekovitim svojstvima bogatih proizvoda, za različite namjene i različite tipove kože :

“U našem asortimanu trenutno za ponuditi imamo 14 proizvoda: 4 kreme za lice, tri seruma za lice, kreme za ruke sa tri različita mirisa, micelarnu vodu i balzam za usne. Posebno bi izdvojili naš set za njegu lica sa matičnim ćelijama jabuke koji se sastoji od hijaluronskog seruma Apple cells i antiage kreme za lice Lovely Apple. Svojim izuzetnim sastojcima  koji poboljšava regeneraciju ćelija i duže zadržava njihovu sposobnost dijeljnja što se reflektuje kroz bolji izgled kože lica, hidrirajuci serum Apple Cells sa hijaluronskom kiselinom i matičnim ćelijama zelene jabuke, te uljane serume Summer Drops i Blueberry drops sa idealnim omjerima biljnih ulja u svom sastavu, kao micelarnu vodu fenomenalnog učinka i umirujućeg djelovanja mirisa sandalovine i citrusa. Svi naši proizvodi mogu se  pogledati i naručiti na našoj Instagram i Facebook stranici, te putem OREA webshopa. Preuzimanje narudžbi lično u Sarajevu, a za sve ostale gradove širom BiH šaljem brzom poštom”, zaključuju naš razgovor.

 

Razgovarala: Azra Mahmutović

Foto: privatni arhiv

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Tri prijateljice udružile snage i pokrenule biznis […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x