Ahmet je upisao fakulet sa 76 godina: Želim pokazati svim mladim ljudima da nikad nije kasno za školovanje

Podijelite ovaj članak:

Ahmet Riza Ocal, penzionisani policajac koji živi u Elazigu u Turskoj, želi studirati na univerzitetu pa je, uprkos poznim godinama, ušao na test zajedno sa drugim, mnogo mlađim, učenicima kako bi stekao mogućnost da upiše studij.

Ovaj 76-godišnji Turčin, inače otac troje djece, u razgovoru za Anadoliju ispričao je da je odlučio da uđe na Ispit za visokoškolske ustanove (YKS) kako bi mogao studirati.

Kako je kazao, tokom života zbog posla i raznih drugih razloga nije uspio ostvariti san o studiranju na univerzitetu.

Ipak, po odlasku u penziju dugo je razmišljao da konačno počne studij i ostvariti dječački san.

“Nakon odsluženja vojnog roka, kao maturant imao sam pravo da stupim u policijsku profesiju. Nakon početka karijere i zasnivanja porodice nisam mogao nastaviti školovanje. Izgubio sam sina. Nakon što sam otišao u penziju, polagao sam ispite da ostvarim san i tada sam stekao diplomu srednje škole”, kazao je ovaj bivši policajac.

Dodao je da svojim trudom i upornošću želi biti primjer drugima, posebno mladima, napominjući da svim ljudima savjetuje da se stalno obrazuju i usavršavaju.

Izrazio je sreću što je ulaskom na ispit napravio važan korak ka tome da postane student.

“Želim pokazati svim mladim ljudima da nikad nije kasno za školovanje. Mladi trebaju znati da će školovanje uvijek dati rezultate”, kazao je ovaj uporni Turčin.

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Ahmet je upisao fakulet sa 76 godina: Želim pokazati svim mladim ljudima da nikad nije kasno za šk… Post Views: 4 […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x