Novi direktor KCUS otvara kapije

Podijelite ovaj članak:

Dr. Alen Pilav, v.d. generalnog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu je izdao naredbu za otvaranje zavarenih kapija KCUS-a.

Tehnički sektor i sektor obezbjeđenja bili su zaduženi da presjeku varove i lance, kao i da skinu šiljke sa ograde, bagerom sklone postavljene betonske žardinjere i na kraju da očiste stepeništa.

Nakon tog tehničkog dijela, sektor obezbjeđenja preuzeo je kontrolu i nadzor nad tim ulazima.

Kapije otvaramo kako bi pacijentima i uposlenicima olakšali ulazak i izlazak sa KCUS-a. Počet će sa donjom pješačkom kapijom KCUS-a prema ahitekturi u 10.30 sati“, saopćeno je s KCUS-a.

Nekolicina građana okupila se ispred Kliničkog centra, fotografirala i pozdravila ovu odluku.

Zatvorene kapije otežavale su ulazak i izlazak i pacijenata, posjetioca, kao i uposlenika, jer je bilo potrebno da građani pješke obiđu veći dio kompleksa kako bi stigli na željeno mjesto.

Da podsjetimo, kapije su bile zatvorene odlukom smijenjene direktorice Sebije Izetbegović.

Podsjetimo, Upravni odbor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu u ponedjeljak, 27. novembra, smijenio je na sjednici generalnu direktoricu ove zdravstvene ustavnove Sebiju Izetbegović te je za novog vršioca dužnosti direktora imenovan Alen Pilav.

Sada već bivša direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović oglasila se u ponedjeljak uvečer, 27. novembra, na Facebooku i najavila da će odluka Upravnog odbora KCUS-a imati sudski epilog, jer će ih tužiti.

N1

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x