Uhapšeno lice koje je podmetnulo požar na hotelu Kristal Zavidovići

Podijelite ovaj članak:

Uhapšeno lice osumnjičeno za podmetanje paljevine u hotelu „Kristal“, upućen poziv Premijeru Federacije Bosne i Hercegovine za održavanje hitnog sastanka

Brzom reakcijom policijskih službenika slobode je lišeno lice osumnjičeno za podmetanje vatre u objektu hotela „Kristal“. Čestitam policijskim službenicima Policijske stanice Zavidovići na profesionalnosti i odgovornom pristupu povjerenom zadatku.

Naime, na objektu hotela “Kristal” došlo je do namjernog podmetanja vatre a samo brzom intervencijom vatrogasaca Gradske profesionalne vatrogasne jedinice spriječena je veća šteta. Hotel „Kristal“ je jedan od simbola Zavidovića pa još jednom izražavam nadu da će se u što skorijem vremenskom periodu riješiti dugogodišnja agonija i da će imovina IP “Krivaja” i hotela “Kristal” biti stavljena u funkciju.

U to ime već sam poslao zahtjev Premijeru Federacije Bosne i Hercegovine Nerminu Nikšiću zahtjev za održavanje hitnog sastanka po ovom pitanju.

Naša želja je imovinu „Krivaje“ staviti u funkciju na način da se kupcu – Ortačkoj grupi, omogući ulazak u posjed IP “Krivaja” sa dokazima o ispunjenim svim obavezama iz kupoprodajnog ugovora ili da Grad otkupi imovinu “Krivaje”, te da istu pretvorimo u slobodnu industrijsku zonu od koje će višestruku korist imati građani, privrednici i Grad Zavidovići.

Obzirom da smo svjedoci sve češćih teških krađa i napada na naše sugrađane pozivam pripadnike MUP-a da pojačaju kontrole i da zaštite građane Zavidovića, njihove živote i imovinu kao i povratnike koji su posebno ugroženi jer su starije životne dobi.

Imajući u vidu činjenicu da Zavidovići zauzimaju najveću površinu na području našeg kantona apelujem na Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, Ministra i Komesara da povećaju kvotu prijema policijskih službenika na području Grada Zavidovići. Potreban nam je veći broj policajaca koji će biti adekvatno opremljeni i finasijski stimulisani i shodno tome spriječiti činjenje krivičnih djela na cijeloj teritoriji Zavidovića, poručio je gradonačelnik Hašim Mujanović.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x