Prohujalo s vihorom: Gori borbeno vozilo MUP-a RS

Podijelite ovaj članak:

Borbeno vozilo “Vihor” gori na auto – putu Banjaluka – Prnjavor, potvrđeno je “Nezavisnim novinama”.

Uzrok požara za sada nije poznat, a vozačima se savjetuje oprez jer se ovo vozilo još uvijek nalazi na kolovozu.

Objavljen je i video zapaljenog vozila.

Podsjećamo, lako borbeno vozilo “Vihor” konstruisano je u okviru kompanije Tehnički remont iz Bratunca i kako tvrde, opremljeno je sa najmodernijom svjetskom tehnologijom.

Vlasnik ove kompanije Slaven Ristić rekao je da je vozilo “vihor” rezultat kontinuiranog rada, investiranja, stručnosti i praćenja savremenih svjetskih dostignuća u ovoj oblasti.

“Sve je urađeno radi bolje bezbjednosti Republike Srpske i opremanja njenih policijskih snaga. Vozilo je nastalo u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova čija je to bila ideja, a mi smo je realizovali”, naveo je Ristić, piše Senzor.ba.

Ristić je istakao da je riječ o lakom, veoma brzom taktičkom vozilu sa izuzetnim manevarskim osobinama.

Šef projektnog Biroa Tehničkog remonta Jadranko Stanimirović rekao je Srni da je “vihor” opremljen najsavremenijom svjetskom tehnologijom, da ima motor najnovije klase, raspolaže sa prostorom za petočlanu posadu i odgovara najvećim zahtjevima.

“Lako taktičko vozilo `vihor` je nosivosti ispod osam tona i može korstiti za vojne i policijske specijalne namjene, motor je `volvo`, jačine 350 konjskih snaga, vozilo je balistički zaštićeno i izuzetnih ubrzanja u svakoj brzini”, naveo je Stanimirović, piše Senzor.ba.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x