Adis Ahmetović poručio Željki Cvijanović: Nadam se da ćete se uskoro distancirati od ovakve agresivne komunikacije

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, na svom zvaničnom Instagram nalogu objavila je skandalozan odgovor na čestitku koju je primila povodom Dana nezavisnosti BiH.

Na adresu Kabineta Željke Cvijanović stigla je čestitka od SDA Sandžak koju je potpisao predsjednik te stranke Sulejman Ugljanin.

– U ime Stranke demokratske akcije Sandžaka i u svoje lično ime, Vama i svim građanima Bosne i Hercegovine čestitamo 1. mart – Dan nezavisnosti BiH, navedeno je u čestitki koju je dobila Cvijanović.

U svom odgovoru, objavljenom na društvenim mrežama, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine nazvala je “morbidnim datumom”.

– Nije moj praznik i ne primam čestitke povodom ovog morbidnog datuma! Uzgred rečeno, BiH nema zakon o praznicima, a jedino što se zajednički obilježava su Nova godina i Prvi maj, rekla je Cvijanović.

Među onima koji su reagovali na ovu poruku predsjedavajuće Predsjedništva BiH, bio je i Adis Ahmetović, zastupnik SPD-a u njemačkom Bundestagu.

– Želim vam sve najbolje za Dan nezavisnosti. Nadam se da ćete se uskoro distancirati od ovakve agresivne komunikacije. Vjerujem vam kao predsjednici, kao ženi u važnom predstavniku funkciju, da ćete odigrati ulogu koja će u budućnosti ujediniti, a ne podijeliti narod BiH i šire. Možete biti sigurni da ćete imati podršku iz Njemačke, ali i moju ličnu podršku. Imam mnogo povjerenja u vas – hrabrost je dobra, odgovorio je Adis Ahmetović, prenosi Oslobođenje.

2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Adis Ahmetović poručio Željki Cvijanović: Nadam se da ćete se uskoro distancirati od ovakve agr… Post Views: 9 # dan nezavisnosti# drasko stanivukovic […]

[…] Adis Ahmetović poručio Željki Cvijanović: Nadam se da ćete se uskoro distancirati od ovakve agr… […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x