Adisa Omerović: Posjetila sam supruga u pritvoru: Izrevoltiran je kako nam stavljaju metu na čelo

Podijelite ovaj članak:

Adisa Omerović, čijeg je supruga Mirsada Omerovića, povratnika u Srebrenici, sinoć privela policija bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska, jutros je posjetila supruga.

– Bila sam jutros u policijskoj stanici, sad sam došla. Angažovali smo advokata, on je obećao da neće izaći bez njega. Nadamo se tome. Odnijela sam mu da jede, molila sam ih samo malo da ga vidim. Oni su ga sinoć odveli onako u šorcu, kako je bio u kući. Mislili smo da će se vratiti. Međutim, nije se vratio – kazala je plačljivim glasom Adisa te dodala:

– Vidno je potresen, ne može da priča. I sam 11. juli i izrevoltiran je… Ali to nije ništa strašno, ta njegova objava, kako sve oni pišu, kako nam stavljaju metu na čelo, i njihovi mediji. Mi njih slušamo, kopaju nam se najmiliji, a onda slušamo njihovo veselje nakon toga – kazala je potresena Adisa.

Policijska uprava Zvornik saopćila je da je Omerović uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Kako su naveli u saopćenju, postupili su po prijavi da je na njegovom Facebook profilu “objavljena prijetnja na nacionalnoj i vjerskoj osnovi”.

Faktor

Subscribe
Notify of

3 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Adisa Omerović: Posjetila sam supruga u pritvoru: Izrevoltiran je kako nam stavljaju metu na čelo […]

[…] Adisa Omerović: Posjetila sam supruga u pritvoru: Izrevoltiran je kako nam stavljaju metu na čelo Post Views: 1 Podijelite ovaj članak: […]

[…] Adisa Omerović: Posjetila sam supruga u pritvoru: Izrevoltiran je kako nam stavljaju metu na čelo […]

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x