Afan Abazović: Dobar je Zelenski, a šta je Bosna imala?!

Podijelite ovaj članak:

Tekst koji je pred vama napisan je pred sami početak ruske invazije na Ukrajinu, a napisao ga je poznati bh. turistički i planinarski vodič, predsjednik Udruženja “Azimuth 135” – Afan Abazović na svom privatnom facebook profilu.

Morali smo ga podijeliti sa vama…

“Trinaesti je dan ruske invazije na Ukrajinu, a mnogi Bosanci i Hercegovci se prisjećaju scena kada se, ne tako davno, u našoj zemlji također vodio rat protiv agresora za slobodu, nezavisnost. 

Dobar je Zelenski. Još se drži, komanduje, vodi, ima podršku svijeta iza sebe, ima oružje, ima ljude.

A šta je Bosna imala? Predsjednika države, otetog na aerodromu glavnog, već opkoljenog grada, pred cijelim svijetom, neprijateljske kasarne na svakom ćošku, unutrašnju sabotažu i spaljenu glavnu poštu, odsječene veze sa svijetom, pobunjenike na brdima i u čaršiji, petu kolonu odavno aktivnu…

I da, časne milicionere, potom naše teritorijalce i beskrajno ludo hrabre momke koji, u patikama i farmerkama, eliminišu elitnu jedinicu agresora, na 150 metara od zgrade Predsjedništva, te prave ovu fotografiju zarobljenih komandosa, kao dio historije.

Nismo mi još svjesni kakav smo otpor tad pružili. Zato s ponosom, stalno, glasno i jasno ističimo  #ČudoBosanskogOtpora“, zaključio je Abazović.

 

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Afan Abazović: Dobar je Zelenski, a šta je Bosna imala?! […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x