Ahmed Grizić je 63. hafiz Elči Ibrahim-pašine medrese

Podijelite ovaj članak:

Pred Komisijom za polaganje hifza Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini posljednje ajete napamet proučio Ahmed Grizić, i tako stekao časno zvanje hafiz Kur'ana Časnog.

Ahmed je član projekta Šefi’ kojeg vodi Fondacija “Hifz Časnog Kur'ana”.

Ahmed Grizić, sin Rahmije i Sabine, rođen je 28. oktobra 2002. godine u Travniku. Završio je Elči Ibrahim-pašinu medresu u Travniku školske 2020/2021. godine kao učenik generacije. Učestvovao je na mnogim takmičenjima u učenju Kur'ana napamet gdje je postizao zapažene rezultate.

Na takmičenju u učenju Kur'ana napamet “HIFZ TEŠANJ 2020.” osvojio je prvo mjesto i nagradu odlaska na hadž. Student je prve godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i druge godine na Fakultetu islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu.

Njegov muhaffiz je bio hafiz dr. Fadil Bektaš kojem je ovo jubilarni 50 hafiz do sada. Hafiz dr. Fadil Bektaš prvi je muhaffiz u Bosni i Hercegovini sa ovim brojem izvedenih hafiza. Ahmed je 63. hafiz Elči Ibrahim-pašine medrese.

Iskrene čestitke upućujemo hafizu Ahmedu, njegovom muhaffizu dr. Bektašu, porodici i Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini.

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Ahmed Grizić je 63. hafiz Elči Ibrahim-pašine medrese Post Views: 3 […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x