Alija Tabaković nakon skandalozne izjave Tursunovića: Stidim se što pripadamo istom narodu. Miloše prestani mu pisati izjave

Podijelite ovaj članak:

Očito je da Bošnjaci Srebrenice i Salko Tursunović ne žive u istom gradu. Bar kada je Salkina psiha u pitanju.

Pucaju ti oko kuća, prijete, vrijeđaju. Otmu pozicije koje pripadaju Bošnjacima.

Pedeset ljudi pred policijom traži puštanje na slobodu revolveraša, javno pred stanicom policije pitaju komandira smiju li pucati, samo je pitanje na koga? Prijete novom Srebrenicom od Prijepolja, Sjenice, Vlasenice ….. I on opet kaže ništa nije bilo. Miloše prestani mu pisati izjave. Stidim se što pripadamo istom narodu, poručio je Alija Tabaković.

Podsjećamo, nakon što je uoči pravoslavnog Božića pucano iz kolone vozila dok je prolazila pored kuće bošnjačkih povratnika u Potočarima, te nakon hapšenja dvojice muškaraca zbog toga i potom protesta ispred Policijske stanice na kojem su načelnik Srebrenice Mladen Grujičić i sveštenik Aleksandar Mlađenović tražili puštanje privedenih, Salko Tursunović, predsjednik Skupštine opštine Srebrenica, kazao je da u Srebrenici nema velikih tenzija i da inače u Srebrenici nemaju međunacionalnih problema.

Rekao je i da neko širi dezinformacije, te da neko vjerovatno sa strane iscenira incident.

– Ja sam bio preksinoć u Srebrenici kada se to desilo. Jedna grupa nas je bila tu, ako treba nekome pružiti pomoć, bili smo mi iz SDP-a i Naroda i pravde. Nikakve probleme nismo vidjeli. Propratili smo kolonu do ulaza u grad. Nisam bio u Potočarima. Pridružio nam se jedan od inspektora, Bošnjak, koji nam je rekao da nije bilo incidenata. Sad se pojavljuje priča da ne neko pucao. Ja to ne znam. Jučer sam dobio poziv sa srpske strane da Bošnjaci, da mi, nešto organizujemo, da se napravi incident. Neko širi dezinformacije. Bio sam u Srebrenici nakon toga. Ovdje nema velikih tenzija – istakao je Tursunović.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x