Tursunović šokirao izjavom o pucnjavi: Neko širi dezinformacije. Bio sam u Srebrenici, nikakve probleme nismo vidjeli

Podijelite ovaj članak:

Nakon što je uoči pravoslavnog Božića pucano iz kolone vozila dok je prolazila pored kuće bošnjačkih povratnika u Potočarima, te nakon hapšenja dvojice muškaraca zbog toga i potom protesta ispred Policijske stanice na kojem su načelnik Srebrenice Mladen Grujičić i sveštenik Aleksandar Mlađenović tražili puštanje privedenih, Salko Tursunović, predsjednik Skupštine opštine Srebrenica, kazao je da u Srebrenici nema velikih tenzija i da inače u Srebrenici nemaju međunacionalnih problema.

Rekao je i da neko širi dezinformacije, te da neko vjerovatno sa strane iscenira incident.

– Ja sam bio preksinoć u Srebrenici kada se to desilo. Jedna grupa nas je bila tu, ako treba nekome pružiti pomoć, bili smo mi iz SDP-a i Naroda i pravde. Nikakve probleme nismo vidjeli. Propratili smo kolonu do ulaza u grad. Nisam bio u Potočarima. Pridružio nam se jedan od inspektora, Bošnjak, koji nam je rekao da nije bilo incidenata. Sad se pojavljuje priča da ne neko pucao. Ja to ne znam. Jučer sam dobio poziv sa srpske strane da Bošnjaci, da mi, nešto organizujemo, da se napravi incident. Neko širi dezinformacije. Bio sam u Srebrenici nakon toga. Ovdje nema velikih tenzija – istakao je Tursunović.

Tursunović je, podsjetit ćemo, bio jedini Bošnjak u Skupštini Opštine Srebrenica koji je stao uz načelnika Mladena Grujičića, a protiv ostalih bošnjačkih odbornika.

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Sramoto Bošnjaka, prodana dušo. Sikter stoko sdpovska. Draži su vam četnici od Bošnjaka. Szavite pajkače i pjevajte da mladenom.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x