Ambasador BiH u Srbiji: Nisam napravio nikakav prekršaj Cvijanović me je podržala

Podijelite ovaj članak:

Ambasador BiH u Srbiji Aleksandar Vranješ izjavio je da je, povodom informacije u medijima da su bošnjački i hrvatski članovi Predsjedništva BiH tražili od ministra Elmedina Konakovića da ga pozove na hitne konsultacije, razgovarao sa srpskim članom Predsjedništva BiH Željkom Cvijanović i da je dobio podršku za svoj rad.

– Cvijanović me informisala da Predsjedništvo nije raspravljalo na tu temu na sjednici, te da ne postoji saglasnost Predsjedništva da me Ministarstvo inostranih poslova pozove na konsultacije – naglasio je Vranješ za Srnu.

Ambasador BiH u Srbiji je naveo da je Cvijanovićeva istakla da smatra da nije napravio nikakav prekršaj činjenicom da se sastao sa direktorom jedne institucije u državi prijema.

– Predsjednica Cvijanović mi je iskazala podršku i istakla da nisam dužan da postupim ukoliko bi poziv na konsultacije stigao u Ambasadu, te mi poželjela sreću u daljem radu – istakao je Vranješ.

Subscribe
Notify of

2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Oglasio se i ambasador BiH u Srbiji: Nisam napravio nikakav prekršaj Cvijanović me je podržala Post Views: 2 Podijelite ovaj članak: […]

[…] Ambasador BiH u Srbiji: Nisam napravio nikakav prekršaj Cvijanović me je podržala Post Views: 1 Podijelite ovaj članak: […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x