Američki div Tesla mogao bi proizvoditi u BiH

Podijelite ovaj članak:

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović, posjetio je najveću fabriku u Semberiji “Pass” koja se bavi proizvodnjom savitljivih cijevi za protok tečnosti raznih profila koje se ugrađuju u više tipova automobila renomiranih proizvođača.

Ovo preduzeće zapošljava više od 1.000 radnika. U prošloj godini ostvarilo je promet od 100 miliona KM i potpuno je izvozno orijentisano.

– Akcenat treba staviti na izvoz. Resorno ministarstvo i Vlada Republike Srpske opredjeljeni su da pruže maksimalnu podrušku, u pogledu subvencija za plate i kapitalna ulaganja, što dosta znači privrednim subjektima. Da je tako govori i podatak da je od kako se primjenjuje Zakon o podsticajima povećan broj zaposlenih ali i bruto društveni proizvod – naveo je Mitrović, prenio je RTRS.

Rado Maletić, direktor semberske fabrike “Pass” istakao je da je njegova firma prošlu godinu završila sa prometom od oko 100 miliona KM, a to je, kako navodi, jasan pokazatelj koliko je država prihodovala od PDV-a i drugih izdataka, na osnovu pomenute fabrike.

– Uvijek smo imali veliku podršku Vlade Republike Srpske, a sada očekujemo pomoć i oko putne infrastrukture gdje treba da se uključe i republička i gradska vlast – naveo je Maletić.

On kaže da postoji mogućnost i da američka firma “Tesla” dođe u Bijeljinu. Nije iznio više detalja.

Podsjetimo da je Tesla pionir u proizvodnji električnih automobila. Kompanijom rukovodi Elon Musk, podsjeća BiznisInfo.ba.

 

/Foto: Getty Images/

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Američki div Tesla mogao bi proizvoditi u BiH […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x