Amir je odrastao u domu, zato se trudi svojoj porodici pružiti sve

Podijelite ovaj članak:

Nakon što nas je sve rastužila vijest o preseljenju na bolji svijet Alisa Krdžalića, momka koji je odrastao u domu i na čijoj osmrtnici su navedeni samo prijatelji, javio nam se Amir Sačić iz Tuzle.

Amir Sečić sa porodicom

Amir je odrastao u Domu bez roditeljskog staranja u Tuzli. Porijeklom je iz Srebenice. Oca je izgubio 11. jula u Potočarima, a majka ga je napustila i kako sam kaže, nema uopće kontakt s njom, piše Senzor.ba.

Amir Sečić sa porodicom

“Više puta su mediji objavljivali tužnu stranu moje priče, ali ovaj put mislim da se to treba promjeniti jer sam sada sretan čovjek. Nemam kontakt s majkom i ne znam da li je cula da sam postao babo. I evo ponovo postajem babo i to baš na 11. juli, na dan kada je moj babo poginuo. I baš želim da dokažem njoj i drugima da se sve može i kad doživite velike gubitke i mislite da je sve izgubljeno”, poslao nam je Amir danas, što nas je sve zaista i ganulo i oraspoložilo u isto vrijeme.

Amir Sečić sa porodicom

Kada smo mu uputili najiskrenije čestitke prije svega na stavu koji je zadržao, načinu na koji je svoj bol kanalisao i iz kojeg se rodilo nešto prekrasno, Amir nam je poručio:

“Hvala od srca! I mene ne ganula vaša objava o osmrtnici Alisa Krdžalića. Bio je sa mnom u domu i kada sam vidio da nema imena ožalošćenih, zapitao sam se da li je ok to tako. Rekao sam sebi da moram biti još bolji da dokažem svima da iako možda nije bilo iza mene nikog, ima ispred mene ono što se zove bolje sutra”.

Amir Sečić sa porodicom

Ekipa portala Senzor.ba upućuje još jedanput najiskrenije čestitke Amiru i njegovoj maloj, ali sretnoj i zdravoj porodici uz želje da skupa dožive i prožive mnoge uspjehe, radosti i ispunjene trenutke.

Na tekst i fotografije Senzor.ba polaže autorska prava. Ukoliko se bilo šta od navedenog prenosi u drugim medijima, neophodno je navesti izvor, kao i link originalnog članka.
Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Zar bas niko od komsija nije znao da je to dijete bolesno ,da sam bespomocan zivi🥲Kavi smo to ljudi postali? Zar niste mogli pomisliti da ta njegova sudbina moze stici i vasu djecu?
Nadam se da bar malo srama i griznje savjesti osjetite 🥲🥲

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x