Apelaciono vijeće potvrdilo presudu u slučaju Respiratori: Novalić, Hodžić i Solak idu u zatvor

Podijelite ovaj članak:

Podsjetimo, u maju prošle godine prostepeno Sudsko vijeće osudilo je Novalića na četiri godine zatvora, Fireta Hodžića na pet i Fahrudina Solaka na šest godina zatvora

Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine potvrdilo je prostepenu presudu u predmetu “Respiratori”, potvrdio je za Federalnu televiziju Fadil Novalić.

To znači da su bivši premijer FBiH Fadil Novalić, bivi direktor Federalne uprave Civilne zaštite Fahrudin Solak i osnivač kompanije “Srebrna malina” pravosnažno osuđeni na zatvorske kazne.

Podsjetimo, u maju prošle godine prostepeno Sudsko vijeće osudilo je Novalića na četiri godine zatvora, Fikreta Hodžića na pet i Fahrudina Solaka na šest godina zatvora.

Ove kazne su, kako saznajemo, u cijelosti potvrđene.

U telefonskom razgovor za Federalnu televiziju Novalić je kazao:

“Da, istina je, nismo zvanično dobili otpravak presude, ali su me obavijestili da je presuda potvrđena. Sada slijedi izvršenje presude – da, idem u zatvor.”

Subscribe
Notify of

3 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Apelaciono vijeće potvrdilo presudu u slučaju Respiratori: Novalić, Hodžić i Solak idu u zatvor Post Views: 42 Podijelite ovaj članak: […]

[…] Apelaciono vijeće potvrdilo presudu u slučaju Respiratori: Novalić, Hodžić i Solak idu u zatvor Post Views: 18 Podijelite ovaj članak: […]

ova presuda je napad na one koji su branili BiH a medijski ju je predvodio Senad Hadzifejzovic
on je zapoceo ovu hajku prvo sa familijom Izetbegovic, pa onda sa Islamskom zajednicom, onda je odstupio od I.Z. Jer mu je naredeno da je mnogo dva zalogaja od jednom progutati, jer bih se mogao zadavit i on i njegov nalogodavac, uspjeo je Senad H. Ukloniti SDA s vlasti, ali hvala Allahu nije uspjeo unistiti ugled SDA i Familije Izetbegovic, vec je samo sebi ponizio i prodao za jeftine pare, ali je uspjeo samo uz nase ulizice; Konakovica, Niksica, i TORTE, koji ne zna ni sta je.
Ako je kome trebalo sudit to je trebao biti Senad Hadzifezovic, zbog ne dokazane klevete, i njegovih laznih TV napada na familiju Izetbegovic i stranku SDA, nadam se da ce mu se na kraju sve ove organizovane klevete razbiti o glavi.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x