Aqua spa termale u Novom Pazaru

Podijelite ovaj članak:

Piše, književnik i novinar, Muhamed Mahmutović

Prije nekoliko dana put me odveo u lijepi Novi Pazar. U tom gradu se svako osjeća kao kod kuće, a posebno oni koji su bili više puta i stekli tamo prijatelje. Ja sam jedan od tih i svaki odlazak u Novi Pazar mi čini veliko zadovoljstvo.

Nisam smio ni jednog od tih prijatelja pitati za smještaj, jer bi se naljutili i odvukli me svojoj kući, a onda bi se neki drugi naljutio što nisam kod njega…Zato je tu stranica za traženje smještaja booking.com, koja među prvim rezultatima ponudi hotel visoke kategorije, sagrađen na termalnoj vodi od nevjerovatnih 46 stepeni celzija!

Izgled hotela na slikama je bio takav, kao da sam došao u Ženevu ili Oslo, a cijene su bile toliko niske za ovakav tip smještaja, da sam pomislio kako se radi o šali.

Međutim, sve što sam vidio na slikama, bilo je još ljepše u stvarnosti, a ljubazni domaćini su učinili sve da tu provedem dva nezaboravna dana.

Uvjerio sam se na svojoj koži da je voda ljekovita jer su mi sinusi samo nakon jednog kupanja bili potpuno prohodni, a glavobolja koju osjećam zbog kroničnog problema s njima je potpuno nestala.

I moja supruga je primjetila ljekovito djelovanje na njenoj koži, pa smo se i prije nego što smo otišli odavde, odlučili vratiti ponovo.

Banja je sagrađena na historijskom lokalitetu, što daje još veću draž boravku ovdje, a vlasnike hotela ko je blagosiljao nije dangubio, jer mogu ovu blagodat iskoristiti i na druge načine. Poznato je da svi kozmetički proizvodi za osnov imaju termalnu vodu, a rijetko gdje se može naći ovakvog kvaliteta, pa sam im na kraju dao i tu poslovnu ideju.

Svojim prijateljima širom svijeta uvjek preporučim lijepa mjesta koje ja posjetim, a ovo mjesto im najtoplije preporučujem. Povedite i prijatelje, bit će vam zahvalni!

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x