Auto namijenjeno za izgradnju džamije kupac platio 5.000 eura više

Podijelite ovaj članak:

Nedavno je portal Senzor.ba objavio priču o porodici Ibrahimi, čiji su članovi odlučili prodati skupocijeni automobil a novac uvakufiti u izgradnju Islamskog centra u Villachu, Austrija.

Nagib Ibrahimi, veliki gospodin i gastronom (vlasnik restorana Santa Lucia u Bodensdorf) je automobil Chevrolet Kamaro kupio za sina, ali u dogovoru sa porodicom su odlučili da ga poklone za izgradnju džamije.

Ovaj luksuzni automobil, posebnog dizajna, specijalno napravljen da udovolji željama koje su imali u tom trenutku, na tahimetru je pokazivao samo 4600 km, a u Austriji imaju samo ovakva dva automobila. Upravo to je brzo privuklo kupca koji je za njega izdvojio 50.000 eura koje je porodica tražila, te dodatnih 5.000 eura jer je novac namijenjen za izgradnju džamije.

“Bilo mi je zadovoljostvo prodati ovaj prekrasni Chevrolet Camaro 6,2 l i 463 KS u ime donatora Nagiba Ibraimija i Bosnischer Kulturverein – Džemat Villach. Auto je prodat za 55.000 eura. Sav prihod ide za izgradnju nove džamije. Zahvaljujem se Nagibu Ibraimiju na velikodušnoj donaciji i upravnom odboru BKZ Villach na ukazanom povjerenju. Bila mi je čast i zadovoljsvo ispuniti zadatak”, napisao je Mensur Memić na svom Facebook profilu.

Molimo Svevišnjeg Allaha da Nagiba, Ćenana, Hamzu, Zulejhu i porodicu Ibrahimi, kao i kupca nagradi za njihovo plemenito djelo. Novom vlasniku želimo mnogo sretno pređenih kilometara u ovom prekrasnom automobilu.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x