Prodali skupocijeno auto i uvakufili 50.000 eura za Islamski centar

Podijelite ovaj članak:

Nagib Ibraimi sa porodicom veliki je vakif za Islamski centar u Villachu, Austrija, saznaje Senzor.ba.

Naime, sa više od 50.000€ (pedeset hiljada eura), Ćenan, Hamza, Zulejha i ostali članovi porodice Ibraimi su veliki vakifiI BKZ Villach. Porodica Ibrahimi je odlučila prodati skupocijeni automobil, posebnog dizajna, specijalno napravljen da udovolji željama koje su imali u tom trenutku, te novac uvakufila u izgradnju Islamskog centra. Vrijednost automobila Chevrolet Kamaro se kreće od 50.000€ pa i više.

Automobil koji je porodica Ibrahimi odlučila donirati za izgradnju džamije

Nagib, veliki gospodin i gastronom (vlasnik restorana Santa Lucia u Bodensdorf) je to auto kupio za sina, ali u dogovoru sa porodicom su odlučili da ga poklone za izgradnju džamije. Ako neko želi da otkupi ovo auto može se javiti i dati ponudu.

Kako nam objašnjavjau, auto ima na tahimetru 4600 km i “miriše na novo”. A u Austriji imaju samo ovakva dva automobila.

Porodica Ibraimi je plemenita, humana i posebna porodica sa profinjenim edebima, lijepog ponašanja i finog ahlaka. Rodom su iz Sjeverne Makedonije, etnički Albanci poznati po dobroti i insanijetu. Nemirna situacija na Balkanu ih je dovela u lijepu Austriju gdje su sagradili svoj dom. Babo od hadži Nagiba, dobri hadžija Ćenan bey, je plemeniti insan, vrli gospodin i čovjek mira i lijepog ahlaka. Uživanje je biti u njegovom društvu i sa njim piti kahvu. Hadži Nagib bey je pametan, sposoban, oštrouman, pronicljiv i jako vrijedan čovjek. Govori nekoliko svjetskih jezika i pravi je poliglot. Poznajem ga vec dvadeset godina, od vremena kada smo zajedno radili za dobrobit muslimana i društva u cjelosti u Steiermarku. Od tada se prepliću naši putevi na raznim manifestacijama i aktivitetima”, objašnjava nam jedan od poznanika ove vrijedne porodice.

Već šest godina ova porodica zivi u Kärnten u okolini Villacha. Kada su tu stigli, prvo što su potražili je džamija. Nagib pomaže svima bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost. Istakao se u mnogim plemenitim djelima i vakufima. Kada mu je rečeno da je u planu izgradnja džamije sa kupolama, odmah je najavio da će donirati 20.000€. Danas je taj emanet i ispunio, pa je donirao i skoro tri puta više od toga.

Nacrt za Islamski centar Villach

Molimo Svevišnjeg Allaha da Nagiba, Ćenana, Hamzu, Zulejhu i porodicu Ibraimi nagradi za njihovo plemenito djelo.

„One koji su vjerovali i dobra djela činili Milostivi će, sigurno, voljenim učiniti.“ (Merjem, 96)

Na ovaj članak Senzor.ba polaže autorska prava. Ukoliko se bilo šta od navedenog prenosi u drugim medijima, neophodno je navesti izvor, kao i link originalnog članka.
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x