Bakir Kudić iz Velike Kladuše zlatni je student sa Medicinskog fakulteta UNSA

Bakir Kudić je zlatni student Univerziteta u Sarajevu. Završio je Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu sa zavidnim prosjekom 9,53.

Zašto baš poziv ljekara?

– Kada sam se zapitao nakon srednje škole čemu je vrijedno posvetiti svoj životni poziv, liječiti bolesne ljude je bio logičan odgovor. Sa druge strane studirati medicinu znači da je donja crta jako visoka, u najmanju ruku ću biti ljekar. S te strane mi se učinilo kao jedan siguran studij. U kom god pravcu da odem mislim da je koristan, a i generalno siguran, kaže Bakir.

Rijetki su studenti dobitnici “Zlatne značke” na medicinskom fakultetu, a Bakir je jedan od njih.

– Sama ta nagrada ima svoju vrijednost. Na medicinskom fakultetu je mnogo uspješnih ljudi, stvarno će nas imati ko liječiti. Zlatna značka jeste rijetka na ovom fakultetu, nekih 0,2 % svršenika ovog fakulteta dobije tu nagradu, poručio je.

Ostati u BiH ili otići?

– Moj je stav da pojedinci trebaju ići na mjesta gdje mogu ostvariti svoje ambicije i da pokažu šta mogu. Htio bih da kombiniram rad sa pacijentima sa akademskim radom. Ne mislim da ću ići vani da ostanem, ali smatram da ću jedan dio obrazovanja završiti vani da bih to znanje mogao donijeti ovdje, poručuje Bakir, prenosi Dijaspora info.

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Bakir Kudić iz Velike Kladuše zlatni je student sa Medicinskog fakulteta UNSA […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x