BANA uplatila 20 hiljada dolara za žrtve zemljotresa u Turskoj

Podijelite ovaj članak:

Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija (BANA) pokrenula je humanitarnu akciju među svojim članovima i simpatizerima od samog momenta katastrofalnog razornog zemljotresa koji je pogodio južni dio Republike Turske i Sirije. Članovi ove organizacije sa tugom i bolom prate izvještaje sa terena u kojem su ogromni gubici, u Turskoj oko 32000, a u Siriji oko 9000 ljudskih života. Nažalost svi su svjesni da ove brojke nisu konačne! Po svjedočenjima video snimaka sa terena i  materijalne štete su ogromne.


– U namjeri da se pomogne i bar na jedan način olakša bratskom turskom narodu u području koji je zahvatio razorni zemljotres i Republici Turskoj i Siriji, Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija (BANA) je od prvog dana pokrenula akciju prikupljanja novčanih sredstava, s namjerom da stanemo uz turski narod i Tursku, kao što su oni stali uz bošnjački narod kada nam je bilo najteže u vremenu višedržavne genocidne agresije na Bosnu, kao i nakon rata u izgradnji stembenih objekata, obnovi džamija… Također svima je poznato da je Sirija u desetogodišnjoj ratnoj stihiji raznim oruđem jednostavno “preorana” a sirijski narod izložen najgnusnijem ubijanju i ponižavanju u neimaštini; i sada još uz sve to dodatno razorni zemljotres.

Duša nas boli za nevine civile, time su se i i srca Bošnjaka odzvala da bar na neki način ublaže bol ova dva naroda, – rekao je za Bošnjaci.Net dr. Mersim Ziljkić, predsjednik Bošnjačko-američke nacionalne asocijacije (BANA).

  • Danas smo u ime Bošnjačko-američke nacionalne asocijacije (BANA), članova – donatora uplatili 20,000 dollara za područje u Turskoj koje je pogodio razorni zemljotres, izjavio je blagajnik prof. Mensur Purišić.

Prema riječima predsjednika dr. Ziljkića i blagajnika prof. Purišića, narednih dana će biti izvršena uplata i za sirijski narod u području koji je zahvaćen zemljotresom.Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija (BANA) sakupljena sredstva su uplatili na račun Ambasade Republike Turske u Washingtonu koji je otvoren za namjene područja koje je pogođeno zemljotresom.

Humanisti i dobrotvori koji žele pomoći mogu izvršiti uplatite putem Zelle koristeći e-mail BANA: [email protected].

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] BANA uplatila 20 hiljada dolara za žrtve zemljotresa u Turskoj Post Views: 1 # Humanitarna akcija# humanost […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x