Banja Luka: Inspekcija zatvorila pekaru Manja

Podijelite ovaj članak:

Republička tržišna inspekcija izrekla je danas mjeru zabrane rada ugostiteljskom objektu “Manja”, koji se nalazi u prizemlju hotela “Palas” na banjalučkom Trgu Krajine, jer je kontrolom utvrđeno da ne ispunjava opšte minimalno-tehničke uslove za obavljanje ugostiteljske djelatnosti, saopšteno je iz Inspektorata Republike Srpske.

Iz Inspektorata objašnjavaju da je, usljed radova na objektu hotela “Palas”, srušen dio zgrade u kojem je prethodno bio smješten toalet koji su koristili posjetioci ovog ugostiteljskog objekta, čime je praktično ostao bez prostorije za ličnu higijenu gostiju, što je zakonska obaveza.

“S obzirom da objekat više ne ispunjava sanitarno-tehničke i higijenske uslove za rad, tržišni inspektor je u skladu sa odredbama Zakona o ugostiteljstvu bio i dužan da privremeno zatvori ugostiteljski objekat koji ne ispunjava propisane opšte minimalno-tehničke i druge zakonom propisane uslove za obavljanje ugostiteljske djelatnosti”, navedeno je u saopštenju.

Iz Inspektorata dodaju da je, imajući u vidu vrstu djelatnosti koja se obavlja u objektu, subjektu kontrole omogućeno da prije obilježavanja zabrane iz objekta budu izneseni prehrambeni proizvodi i lako kvarljive namirnice, kao i da preduzme sve bezbjednosne i druge mjere u prostorijama objekta i na sredstvima rada, kako bi se spriječila eventualna dalja šteta za privredni subjekat.

U okviru predmetnog postupka, kontrolu je vršila i republička inspekcija za hranu u oblasti proizvodnje i prometa hrane i takođe su utvrđene nepravilnosti u dijelu deklarisanja proizvoda, te su izrečene novčane kazne.

Subscribe
Notify of

2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Baš ga krenulo ,

Bumerang se vrati uvjek tamo odakle je bačen…ne možeš sijati zlo, a požeti dobro!

Last edited 1 month ago by Muhamed Mahmutovic
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x