Baždarević: Kad sam pobijedio Luksemburg 3:0 bilo je kritika – samo tri gola?

Podijelite ovaj članak:

Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Luksemburga sa 0:2 u 4. kolu kvalifikacija za EURO naredne godine. Bila je to jedna od najlošijih partija Zmajeva u posljednjih nekoliko godina, a svoj komentar dao je i bivši selektor BiH Mehmed Baždarević.

Bh. fudbaleri su tako doživjeli jedan od najbolnijih poraza ikada, a svoje viđenje situacije u nacionalnoj selekciji podijelio je Baždarević.

“Ne znam… Neke stvari se moraju mijenjati. Ko je krivac? U fudbalu je tako da prvo prstom upireš u igrače i trenera, pa onda u rukovodstvo, ali da govorim o tome bez neke detaljnije analize – nije pametno”, rekao je bivši selektor za portal Reprezentacija.ba i dodao:

“Tri godine sam bio selektor, znam kako sam radio, šta sam želio… Volio bih da sam taj projekat doveo do kraja. Sjećam se kada smo pobijedili Luksemburg u gostima 3:0 da je bilo kritika, u smislu, samo tri gola?! Danas kažu da je luksemburški fudbal u progresu. Kako oni napreduju, tako napredujemo i mi…”

Badžarević je na klupi BiH sjedio od od 2014. do 2017. godine.

Nakon četiri kola kvalifikacija Bosna i Hercegovina je četvrta u grupi J sa samo tri boda. Sedam manje od drugoplasirane Slovačke i devet od lidera Portugala.

N1

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Baždarević: Kad sam pobijedio Luksemburg 3:0 bilo je kritika – samo tri gola? Post Views: 95 […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x