Bećirović nakon prelijetanja borbenih aviona: SAD je dokazani prijatelj i saveznik BiH

Podijelite ovaj članak:

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović je povodom prelijetanja američkih lovaca F-16 u vazdušnom prostoru države Bosne i Hercegovine poručio:

„Sjedinjene Američke Države (SAD) su dokazani prijatelj i saveznik države Bosne i Hercegovine, koje u kontinuitetu pružaju podršku stabilnosti, sigurnosti i ekonomskom napretku naše države.

Prelijetanje američkih aviona odvijalo se u vazdušnom prostoru države Bosne i Hercegovine i to je prijateljski potez koji podržava ogromna većina građana Bosne i Hercegovine.

Kao član Predsjedništva BiH javno se zahvaljujem SAD na svemu što su učinile i čine za mir i sigurnost svih građana i naroda Bosne i Hercegovine.

Prelet američkih lovaca F-16 “borbeni sokolovi“ i stratotankera KC-135 jasno pokazuju posvećenost SAD nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine, kao i predanost SAD da jačaju mir, sigurnost i bolju budućnost naše zemlje.

SAD su na ovaj način još jednom potvrdile snažno i neraskidivo prijateljstvo i partnerstvo između Bosne i Hercegovine i SAD.“

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x