Bećirović razgovarao s Majkama Srebrenice: Podrška u pogledu zahtjeva upućenog UN-u da se arhiv Haškog tribunala prebaci u Sarajevo

Podijelite ovaj članak:

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović razgovarao je s predsjednikom Udruženja žrtava i svjedoka genocida Muratom Tahirovićem, predsjednicom Udruženja Pokret „Majke enklava Srebrenica i Žepa“ Munirom Subašić, predsjednicom skupštine Udruženja Pokret „Majke enklava Srebrenica i Žepa“ Kadom Hotić i članicom skupštine Udruženja Pokret „Majke enklava Srebrenica i Žepa“ Ajšom Hadžimešić.

Tokom susreta predstavnici udruženja upoznali su dr. Denisa Bećirovića s trenutnim aktivnostima, kao i planovima rada u 2024. godini. Ukazano je na probleme s kojima se porodice žrtava genocida suočavaju u Bosni i Hercegovini.

Predstavnici udruženja istakli su kako će i dalje s predstavnicima međunarodne zajednice razgovarati o načinima zaštite presuda Haškog tribunala koje se negiraju, kažnjavanju negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca, što je od velike važnosti za porodice žrtava, ali i za budućnost Bosne i Hercegovine, Evrope i svijeta.

Predstavnici Udruženja žrtava i svjedoka genocida i Udruženja Pokret „Majke enklava Srebrenica i Žepa“ pružili su podršku dr. Denisu Bećiroviću u pogledu zahtjeva upućenog UN-u da se arhiv Haškog tribunala prebaci u glavni grad Bosne i Hercegovine. Također, oni su se zahvalili članu Predsjedništva BiH dr. Denisu Bećiroviću na dosadašnjoj konkretnoj podršci udruženjima u borbi za širenje istine o Bosni i Hercegovini.

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Bećirović razgovarao s Majkama Srebrenice: Podrška u pogledu zahtjeva upućenog UN-u da se arhiv … Post Views: 8 Podijelite ovaj članak: […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x