Belma Memić – studentica koja je pokrenula vlastiti brend BEgs

Podijelite ovaj članak:

Belma Memić apsolvent je na Arhitektonskom fakultetu u Sarajevu i osnivačica brenda BEgs, kojeg vam danas predstavljamo u okviru naše kampanje upoznavanja sa BH brendovima.

“Brend je osnovan neposredno prije jednog putovanja za koje mi je bila potrebna torba koja je praktična, kvalitetna i u koju će moći dosta toga stati, te sam došla na ideju da napravim svoju. Pošto sam fan jednostavnih, ali ipak nesvakidašnjih modnih detalja, odlučila sam se da to bude upravo ceker. Ta ideja se i ostvarila uz tim ljudi koji su mi pomogli da dođem do torbe koju sam zamislila. Tako je iz Pariza, grada svjetlosti, umjetnosti i mode, predstavljena prva BEgs kolekcija “Let The Show Begin”, objašnjava nam Belma na početku našeg razgovora.

Svoje cekere Belma izrađuje od čvrstih i kvalitetnih materijala, prije svega pamučnog kepera, botana i somota, u raznim bojama, a u budućnosti planira koristiti i još neke materijale za nove modele.

“Karakteristično za ove cekere jeste “one line art” odnosno svođenje oblika na što jednostavnije forme pomoću jedne ili dvije linije. Ali ono što najviše BEgs cekere čini posebnim jeste to što se može udovoljiti željama kupaca, tako da njima posebna fotografija može biti pretvorena u one line art kao motiv na cekeru. Posebno zadovoljstvo mi predstavljaju reakcije kupaca, koji se vrlo često jave kako bi izrazili svoje zadovoljstvo nakon isporučenog proizvoda. Mislim da je to jedinstven kontakt koji neko ostvaruje sa kupcem, a koji meni mnogo znači i motiviše me u radu”, ponosno ističe.

U svojoj ponudi, Begs imaju klasične cekere koji dolaze u crnoj, bijeloj i bež boji, zatim cekere sa detaljem džepića, te zatvorene somotne cekere/torbe. Nedavno su proširili ponudu, tako da, osim cekera izrađuju istom tehnikom i pamučne majice i duxerice, po narudžbi i želji kupca.

“BEgs cekere možete poručiti putem Instagram profila ili preko Facebook stranice. Ukoliko se nalazite u Sarajevu ili Tuzli, moguća je lična dostava po dogovoru, a ako ne, onda ceker do vas dolazi brzom poštom”, zaključuje Belma naš razgovor.

Razgovarala: Azra Mahmutović/ Foto:Privatni arhiv

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x