Beogradski dječak plakao u Potočarima: Tata i djed su mi lagali

Podijelite ovaj članak:

Munira Subašić, predsjednica Udruženja Majke Srebrenice, gostujući u jednoj emisiji ispričala je dirljivu priču o trinaestogodišnjem Aleksandru, dječaku iz Beograda koji je došao u Potočare.

Aleksandar je u Memorijalni centar Potočari došao u sklopu ogranizovane posjete. Munira ih je dočekala i ispričala im priču o Centru, ali i o tome šta se devedesetih dešavalo u Srebrenici i cijelom Podrinju.

Nakon toga, dječak Aleksandar (13) je otišao prošetati po mezarju. Kada se vratio, brisao je suze.

“Upitala sam ga je li mu nešto upalo u oko, a on je pritrčao da me zagrli i nastavio plakati. Kaže pronašao sam više od 70 imena dječaka koji su moje godište i koji su ubijeni. Ja sam dijete. I oni su bili djeca, nisu ništa znali i željeli su živjeti. Popisao sam njihova imena i ponijet ću u Beograd. Reći ću djedu i tati da su me lagali o dešavanjima u Srebrenici”, emotivno je ispričala Munira, aludirajući na to da dobre djece ima svugdje.

Subscribe
Notify of

2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Djecak od 13 godina je dosao u Potocare! Kad, koje godine je to bilo kad je nasao svoje vrsnjake pokopane? Jel nas mediji opet lazu?

Npr :Dječak je moga o doći u potočare ;2004,2005 2006 2007 2008 godine i vidjeti grobove svojih vršnjaka,koji su ubijeni 1995.god(ta djeca su mogla imati ;od 4 god najviše, do tek rođenih beba)a takvih je mnogo u Potočarima. Memorijalni centar je otvoren 2003. IME; INFORMIŠI SE PRVO PA ONDA ARGUMENTIMA HVATAJ U LAŽ ,KAD SI VEĆ TOLIKO ZAO !

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x