Bh. influenceri pomjeraju granice: Cilj im je skupiti 250.000 KM za onkološka odjeljenja širom BiH

Podijelite ovaj članak:

Univerzitetski klinički centar Tuzla od februara ove godine nema ispravan aparat za zračenje onkoloških pacijenata. Onkološko odjeljenje UKC Tuzla nema osnovne uslove za pacijente. Potrebna je hitna reakcija, poručio je Mirza Mustafagić na svom Instagram nalogu.

Time je započeta kampanja kojom medijske ličnosti i bh. influenseri skreću pažnju na ovo pitanje. Primarni cilj je bilo skupiti 70.000 KM, međutim odziv je premšio sva očekivanja. Kako je za kratko vrijeme skupljeno preko 100.000 KM, odlučili su proširiti akciju i postaviti novi cilj od 250.000 KM. Novac je namijenjen i za ostala onkološka odjeljenja u BiH.

Detalje pročitajte u objavi Mirze Mustafagića:

“Kampanja “I ti možeš biti ta osoba” okupila je hiljade Bosanaca i Hercegovaca ujedinjenih u misiji pomoći teškim pacijentima na Onkološko-hematološkoj klinici UKC Tuzla. 


Zahvaljujemo vam se od srca na podršci i obavještavamo vas da zbog velikog interesovanja građana, kompanija i institucija podižemo cilj kampanje. Uz nabavku opreme i uređenje onkološkog odjela UKC-a u Tuzli, sva dodatna sredstva bit će preusmjerena za poboljšanje uslova rada onkoloških odjela u kliničkim centrima u Zenici, Mostaru i Banja Luci. Sve ove ustanove su u proteklom periodu podržale liječenje onkoloških bolesnika iz TK, iako se i same suočavaju sa određenim izazovima.
Zbog ovoga, svima koji prolaze kroz svoje najcrnje dane, a za sve nas – pozivamo da i dalje podržavate i donirate OVDJE.


Uprkos vremenima kada niko nikome ne vjeruje, vjerujemo u bolju budućnost jer ova inicijativa pokazuje da naša zemlja ima bezbroj dobrih stvari za koje nisu potrebni veliki ciljevi i motivi za dobrotvorne svrhe. Vi ljudi velikog srca potvrđujete da filantropija živi u gradovima širom Bosne i Hercegovine”, poručio je Mustafagić.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x