Onkološke pacijentice dijele svoja iskustva sa UKC Tuzla: Onesvijestila sam se, pa su podigli drugu ženu koja je primala terapiju da bih ja legla

Podijelite ovaj članak:

Univerzitetski klinički centar Tuzla od februara ove godine nema ispravan aparat za zračenje onkoloških pacijenata. Onkološko odjeljenje UKC Tuzla nema osnovne uslove za pacijente. Potrebna je hitna reakcija, poručio je Mirza Mustafagić na svom Instagram nalogu.

Time je započeta kampanja kojom medijske ličnosti i bh. influenseri skreću pažnju na ovo pitanje. Kampanja je osmišljena tako da se javno čitaju iskustva pacijentica prilikom liječenja u ovoj ustanovi.

“Jednom sam se i onesvijestila, pa su morali podići ženu koja je primala terapiju da bih ja legla i došla malo sebi. A o posteljini da ne pričam”, pročitao je Mirza iskustvo jedne od pacijentica.

Kampanji su se odazvale brojne ličnosti koje dalje čitaju potresna iskustva.

“Što se tiče Onkologije u Tuzli i medicinskih radnika, to je jedino pozitivno. Oni se beskrajno trude, ali ne možeš iznad svojih mogućnosti. Realno, do menadžmenta je. Nije normalno da u onom hodničiću bude onoliko pacijenata. Prvo, higijenski očaj – tu bi valjda najviše trebalo paziti. Drugo, nema dovoljno mjesta da svi sjednu, već gledaju jedni druge ko je lošije da taj neko sjedne dok čeka. Tako satima čekaš da primiš hemoterapiju jer su je svakom zakazali u isto vrijeme. Nema dovoljno kreveta, neki hemoterapiju primaju na drvenoj stolici”, pročitala je Merjem Nuhić, poznatija kao Ters Bosanka.

“Moj otac je iz bolnice dolazio kao iz logora”, “Mnogi nažalost i ne dočekaju svoj red, a neki, u već tako teškom stanju, idu u Mostar”, još su neki od priznanja.

Više o samoj kampanji, ali i svjedočenja pacijenata pogledajte OVDJE.

(Senzor.ba)

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x