BiH među 36 zemalja svijeta koje imaju registrovan centar za liječenje informoterapijom

Podijelite ovaj članak:

Osnivač Centra tradicionalne i alternativne medicine Rakonjac Branislava rođena je u Sarajevu, gdje živi i radi. Od djetinjstva je zaljubljenik u ljekovito bilje. Cijeli svoj život je njegovala ljubav prema ljekovitom bilju pa je tu ljubav prenijela i na svoju porodicu.

Kroz dugogodišnji rad i iskustvo, pomogla je mnogim ljudima sa svojim čajevima, melemima, tinkturama i sirupima. Izdala je knjigu o bilju pod nazivom “Produžite svoj život, ostanite mladi i zdravi uz bilje”. Dobitnica je mnogih nagrada za svoj rad i svoje proizvode. Prva je u Bosni i Hercegovini koja se počela baviti informoterapijom.

Informoterapija je najmlađa grana medicine, nastala je kroz tradicionalnu i kvantnu medicinu na osnovu merdijana i akupunkturnih tačaka. Ukrajinski naučnik dr. Zenovii Skrypniuk sa svojim timom ljekara dr. Larysom Peleshko, dr. Viktorom Muzichenkom, dr. Sergeyem Padchenko, dr. Marinom Golovahovom i mnogim drugim ljekarima informoterapiju i elektropuknturnu dijagnostiku je doveo do savršenstva i proširio svoje znanje po cijelom svijetu. Informoterapija je registrovana u 36 zemalja svijeta, u Bosnu i Hercegovinu je došla zahvaljujući dr. Larysi Peleshko. Najviše je zaživjela u Bosni i Hercegovini gdje je i postigla najbolje rezultate, što pokazuju i dvije izdate knjige prve na temu: “Moja iskustva u informoterapiji I. i II. dio” , kao i dva međunarodna kongresa održana u Sarajevu, u saradnji sa dr. Skrypniukom i dr. Peleshkom.

Branislava Rakonjac je član instituta Intera u Kijevu i predstavnik je za kompjutersku dijagnostiku i aparat Diacor u BIH. Osnivač je Udruženja informoterapeuta i fitoterapeuta na državnom nivou u Sarajevu sa svojom skupštinom, odborom i statutom o samostalnim odlukama u okviru zakona iz statuta. Udruženje je registrovano 2011 god. u Ministarstvu pravde pod brojem UPO8-07.1.795/11, a 2013. god. je osnovala Centar tradicionalne alternativne medicine u Sarajevu, koji nudi usluge kompjuterske dijagnostike i terapije vezane za tradicionalno liječenje.

 

“Dok će Vam u bolnicama dijanozu raditi na osnovu laboratorijskih nalaza krvi, u Centru za tradicionalnu medicinu to će uraditi uz pomoć kompjuterske dijagnostike – za pola sata, bez vađenja krvi. I pri tome naplatiti vam duplo manje od onih u kliničkim centrima. Ukoliko bolujete od neke bakterije, umjesto trojne ili neke druge terapije, ovdje će vam dati da radite detoksikaciju organizma. Ukoliko patite od reumatskih oboljenja, umjesto kortikosteroida uključit će vam aparat quick ili zapper. Centar za tradicionalnu medicinu Branislave Mrčarica-Rakonjac u Sarajevu, na prvi pogled se ne razlikuje od poliklinika oficijelne medicine u gradu: dočekat će vas osoblje u bijelim mantilima, lijepo uređena i prozračna čekaonica, dobit ćete karton i svoj termin za pregled i terapije. Sarajevski Centar tradicionalne medicine se razlikuje od klinika oficijelne medicine, zapravo, u samo jednoj stvari – metodama liječenja”, objašnjava nam osnivačica ovog Centra.

 

 

Subscribe
Notify of

3 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] BiH među 36 zemalja svijeta koje imaju registrovan centar za liječenje informoterapijom […]

[…] BiH među 36 zemalja svijeta koje imaju registrovan centar za liječenje informoterapijom […]

[…] BiH među 36 zemalja svijeta koje imaju registrovan centar za liječenje informoterapijom […]

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x