Boračka udruženja: Veliki broj građana ove zemlje izražava svoju zabrinutost nakon nastupa Vojina Mijatovića na FACE TV

Izražavamo oštru osudu na izjave federalnog ministra obrta i poduzetništva Vojina Mijatovića (SDP) u kojima koristi uvredljiv jezik i i upućuje ozbiljne prijetnje načelniku Općine Novi Grad Sarajevo i Predsjedniku Stranke za Bosnu i Hercegovinu Semiru Efendiću. Takav način izražavanja i ponašanja nije prihvatljiv u javnom prostoru, posebno s obzirom na činjenicu da je časna Armija R BiH branila te dijelove od nezapamćene agrasije u periodu 1992-95 godina, stoji u saopštenju boračkih udruženja Općine Novi Grad Sarajevo. Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Veliki broj građana ove zemlje izražava svoju zabrinutost nakon nastupa Vojina Mijatovića na FACE TV. Patriote ove zemlje hrabro su se borile na ratištima poput Žuči, Mojmila, Dobrinje, Pofalića, Stupa i mnogih drugih , te su osigurale da nikada više neće biti prijetnji našem gradu i njegovim stanovnicima na ekavici! Međutim pred očima cijele javnosti , Vojin Mijatović je odlučio prijetiti na ekavici po Sarajevu , kao što su se nedavno neki drugi vojini odvažili napisati zahtjev za zatvaranje slavnog Generala Armije R BiH Atifa Dudakovića nakon njegovog govora na obilježavanje godišnjice Dana Armije R BiH  u dvorani „Ramiz Salčin“ koji je organizovala Općina Novi Grad Sarajevo pod vođstvom načelnika Semira Efendića.

Pozivamo političke vođe „Trojke“, a posebno SDP, da jasno osude govor i ponašanje svoga potpredsjednika Vojina Mijatovića na FACE TV, i traže odgovornost za neprimjereno ponašanje.

Semir Efendić i Općina Novi Grad Sarajevo pod njegovim vođstvom su primjer ispravnog i iskrenog odnosa prema borcima Armije i MUP-a R BiH,njihovim porodicama i dostignućima odbrane naše Općine Novi Grad Sarajevo, Grada Sarajeva i jedine nam domovine Bosne i Hercegovine.  

2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Boračka udruženja: Veliki broj građana ove zemlje izražava svoju zabrinutost nakon nastupa Vojin… Post Views: 0 […]

[…] Boračka udruženja: Veliki broj građana ove zemlje izražava svoju zabrinutost nakon nastupa Vojin… Post Views: 5 […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x