Bosanska dolina piramida: Najaktivnija arheološka lokacija u svijetu

Iskopavanja u podnožju Bosanske piramide Sunca i pronalazak kristalnog betona u novembru 2017. potvrdila su da visina piramide prelazi 270 metara što znatno nadmašuje visinu Keopsove piramide od 146 metara, javljaju iz Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”.

Čišćenje mreže prahistorijskih podzemnih tunela Ravne dovelo je do otkrića novih 250 metara tunela u 2017. Starost piramida i tunela od 30.000 godina zauvijek je promjenila europsku i svjetsku historiju. Fizičari i inžinjeri su izmjerili postojanje Teslinih skalarnih valova na vrhu bosanskih piramida i tako dokazali pravu svrhu piramida kao energetskih mašina. Arheologija i nauka su u BiH načinili revolucionarni korak naprijed i odbacili dogmu o piramidama kao grobnicama

Fondacija ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ rukovodi najotvorenijim arheološkim projektom na svijetu. Nema mjesta za tajne niti elitnu nauku. U posljednjih osam godina više od 3.000 volontera iz 62 zemlje i sa šest kontinenata je volontiralo u Bosanskoj dolini piramida. Na taj način BiH je dobila najbolje ambasadore.

– Fondacija turizam shvata ozbiljno. Sve su lokacije otvorene svaki dan, tuneli se mogu posjetiti 24 sata dnevno (uz najavu za noćne posjete), 18 službenih vodiča govori glavne svjetske jezike, a osmjeh je neizostavan kod svakog uposlenika Fondacije. Za one koji imaju ambiciju da steknu dublja znanja o piramidama uvijek postoji mogućnost da se uključe u sedmodnevne grupe kojima je domaćin pronalazač bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić, tri puta godišnje (u martu, junu i septembru) –navodi se dalje.

 

Patria

5 2 votes
Ocjena članka

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x