U Bratuncu ponovo napad na povratnike, ministar Dizdar u posjeti

Podijelite ovaj članak:

U Bratuncu je danas ponovo zabilježeno izazivanje tenzija na lokalitetu “Korzo” i novi napad na ugostiteljski objekat “Korzo”, u vlasništvu Beriza Merdžića. Napad je počinila ista osoba kao i nekoliko puta ranije, a ovaj put uz pomoć nepoznatog lica.

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar prije nekoliko dana posjetio je povratnika Beriza Merdžića, u Bratuncu, koji je, zajedno sa svojom porodicom, u posljednje vrijeme u više navrata bio žrtva napada i vrijeđanja. 

– Posjetio sam povratnika Beriza Merdžića u njegovoj aščinici “Korzo” u Bratuncu. Razgovarali smo o njegovoj borbi i odlučnosti da ostane u Bratuncu i radi posao koji najbolje zna. Nekoliko puta su “nepoznate osobe” vrijeđale njega, njegovu porodicu i goste aščinice, prijeteći fizičkim napadom. Danas se to opet ponovilo – kazao je ministar Dizdar.

Radi se o klasičnom, dugoročnom zlostavljanju povratnika, ocijenio je Dizdar.

– Ranije je napadnut i Osman iz Bratunca. Nećemo mirno posmatrati napade na bilo kojeg povratnika. Pružit ćemo svaki vid zaštite povratnicima i nećemo prestati insistirati na pronalasku i kažnjavanju počinioca – poručio je ministar Dizdar.

Preporod.info

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x