BRUTALAN ODGOVOR RASIMA LJAJIĆA LIDERU NIP-a: “Konaković pravi razdor i podjele među Bošnjacima Sandžaka”

Sandžačka demokratska partija izražava najoštriji protest protiv odluke ministra u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, Elmedina Konakovića da tokom svoje posjete Srbiji zaobiđe legitimne predstavnike Bošnjačkog naroda ove zemlje, prenosi Slobodna Bosna.

Konaković nije razgovarao u Beogradu sa ministrom turizma i omladine, Huseinom Memićem, a prilikom posjete Novom Pazaru nije se udostojio da posjeti Gradsku upravu. Na ovaj način Konaković nastavlja svoju politiku iz vremena dok je bio u opoziciji, kojom dodatno pravi razdor i podjele među Bošnjačkim narodom u Sandžaku. Ni jedna vlast u BiH od devedesetih godina do danas nije činila ovo što sada radi Konaković. Sandžačka demokratska partija je imala više nego korektan odnos i dok je na vlasti u Sarajevu bila i SDP i SDA, a ovo što radi Konaković je nešto još nezabilježeno u novijoj političkoj historiji. Kao političar on ima pravo da favorizuje bilo koju političku stranku u Sandžaku, ali za jednog državnog funkcionera ovo je neprimjeren, nediplomatski i nemoralan postupak”, ocjenjuju u Sandžačkoj demokratskoj partiji. 

“Još je neuobičajenije da su razgovori sa Memićem i gradnonačelnikom Biševcem već bili zakazani, a onda na volšeban način otkazani, bez ikakvog objašnjenja”, navodi se u saopćenju za javnost Sandžačke demokratske partije (SDP).

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x