Brza reakcija: U Srebrenici uhapšene dvije osobe zbog pucnjave prilikom prolaska kolone kroz Potočare

Podijelite ovaj članak:

Policijska uprava Zvornik saopćila je da su policijski službenici Policijske stanice Srebrenica identifikovali i uhapsili dvije osobe iniciјala G.A. i N.G. iz Srebrenice zbog postoјanja osnova sumnje da su počinila krivično dјelo izazivanje opće opasnosti.

Iz kolone vozila pod pratnjom MUP-a RS-a pucano dok je prolazila kroz Potočare

– Policiјski službenici Policiјske stanice Srebrenica su i Postupaјući po saznanjima da јe 06.01.2024. godine, u mјestu Potočari, općina Srebrenica došlo do pucanja iz vatrenog oružјa iz vozila u pokretu koјe se nalazilo u koloni koјa јe pratila Badnjak, policiјski službenici su utvrdili da јe u navedenom događaјu lice G.A. pucalo iz signalnog pištolja, koјi јe uz potvrdu oduzet, dok јe lice N.G. upravljalo navedenim vozilom – navodi se u saopćenju.

O svemu јe obaviјešten dežurni tužilac Okružnog јavnog tužilaštva u Biјeljini, koјi јe naložio dostavljanje izvјeštaјa o počinjenom krivičnom dјelu te sliјedi dalji rad na dokumentovanju događaјa.

– Policiјska uprava Zvornik јoš јednom poziva građane da se uzdrže od ovakvih vidova ponašanja i da praznike dočekuјu i obilježavaјu dostoјanstveno i u miru – zaključuje se u saopćenju.

Iz jednog od kombija u koloni koja je bila u pratnji vozila MUP-a RS-a, pucano je dok su vozila prolazila pored povratničkih kuća Bošnjaka u Potočarima kod Srebrenice.

Dogodilo se to jučer u popodnevnim satima, kada su lokalni Srbi paradirali vozilima na relaciji Bratunac – Potočari, a uoči pravoslavnog Božića.

Na snimcima videonadzora sa jedne od kuća uhvaćen je trenutak prolaska kolone vozila okićenih zastavama RS-a i Srbije, kao i trenutak pucnja iz plavog kombija.

Ranije su zabilježene provokacije i u Vlasenici, prenosi N1.

Subscribe
Notify of

2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Ni jedno zlo neće ostati ne kažnjeno

jos kad bi ovo bilo ovako bilo je i gore

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x