Cerić: Gazije, hej pobjednici, (t)ko ste vi?

Podijelite ovaj članak:

Piše: Dr. Mustafa Cerić

ŠEHIDI, HEJ MILJENICI, GDJE STE VI? GAZIJE, HEJ POBJEDNICI, (T)KO STE VI?

Bošnjaci, hej, izgubljenici, gdje ste vi?

Nema vas, nema vas u Bosni (i Hercegovini) tamo gdje vas treba biti, već vas ima nešto malo tamo gdje ste u manjini zbog genocida i udruženog zločinačkog poduhvata, gdje vam se na kašikici dijeli milostinja, a tamo gdje ste u većini ima vas mnogo, ali stojite i čekate pred manjinom da saznate da za vas nema mjesta u vlasati s njima zato što vam ne valja ni vjera ni nacija ni država.

Bošnjaci moji,

(T)ko vam je kriv što imate Sejdu Bajramovića, koji je prodao državu, naciju i vjeru za dinar, koji je izgubio pamet pa ne umije ništa drugo osim da kima glavom pred nositeljima i nasljednicima genocida i udruženog zločinačkog poduhvata nad autohtonim Dobrim Bošnjanima, kršnim Bošnjacima i prkosnim Bosancima od sna.

(T)ko vam je kriv što ste izdali Bogića Bogićevića pa sada nemate nikoga (t)ko ima srce bosanskog junaka da jasno i glasno kaže „NE“ Coups d'État, da klikne iz sveg glasa „NE“ „državnom udaru“, da vikne da se do neba čuje „NE“ karađorđevoskoj (Milošević-Tuđman) podjeli Bosne na račun autohtonog bosanskog življa!!!

(T)ko vam je kriv što ne shvaćate pa šutite da ovdje nije riječ o onima kojima se, djelomično s pravom zbog aljkavosti i neopreznosti oduzima vlast, već da je ovdje riječ o onima kojima se zbog agresivne politike daje vlast kako bi nastavili njegovati naslijeđe genocida i udruženog zločinačkog poduhvata protiv većinskog autohtonog bošnjačkog/bosanskog naroda.

Njima – negatorima genocida i udruženog zločinačkog poduhvata – Sejdo Bajramović od Bosne daje drenovi štap u ruke kako bi dovršili započeti genocidni pir čišćenja Bosne od bosanskog heretičkog smeća kako bi se Herr Christian Schmidt mogao slavodobitno vratiti u svoj Obernzenn u Bavariji sa ordenom španjolskog kralja Ferdinanda, kojem je bosanski Seido Bajramović predao ključeve od krdobskog Sarajeva, čime se završava hrvatsko-katolička rekonkvista Bosne u slavu velike katoličke Hrvatske.

U nedjelju (02. aprila, 2023) u Crnoj Gori se održavaju predsjednički izbori. Izgledno je da će pobijediti srpska hegemonistička opcija, koja nam budi ružna sjećanja iz devedesetih prošlog stoljeća, kada je došlo do udruženog zločinačkog srpsko-crnogorskog jedinstva protiv Bosne i Bošnjaka. Jer, ujedinjeno srpsko-crnogorsko krvavo zlo (istraga poturica) uvijek je počinjalo iz Crne Gore. Obojica – Milošević i Karadžić – su iz Crne Gore. Ako se k tome doda Zorana Milanovića poduhvat hrvatske katoličke rekonkviste, čiji izvođač je dokazani antibosanski dragon Dragan Čović, onda je svima u Bosni jasno šta to znači.

Nisam vas dosada prozivao, ali danas vas, u lijepom Ramazanu, moram prozvati imenom i prezimenom: Elmedine Konakoviću, Semire Efendiću, Nermine Ogreševiću i Fuade Kasumoviću (Nermin Nikšić i Edin Forto su izgubljeni slučajevi) da vas pitam onako ljudski, bratski i bosanski jer još uvijek vjerujem da imate dobre namjere. No, ne zaboravite: – Put do Džehennema popločan je dobrim namjerama.

Da vas pitam:

– Misliti li, zaista, da ste vi – podijeljeni ličnim interesima, ali ujedinjeni u pohlepi za vlašću – pametniji, sposobniji, lukaviji i vještiji od rahmetli Alije naspram srpsko-hrvatskog udruženog antibosanskog poduhvata o podjeli Bosne? Ja mislim da niste.

– Shvaćate li da vas čeka neminovan Čovićev (čitaj zagrebački) zahtjev da u ime Bošnjaka potpišete reinkarnaciju „Hrvatske Republike Herceg-Bosne“, koju je Franjo Tuđman svojim potpisom ukinuo zahvaljujući Alijinoj političkoj mudrosti i vještini? Ja mislim da vi, zbog svoje naivnosti i pohlepe, to ne shvaćate!

– Pitate li se ovih dana kako će te hodati Bosnom i Sarajevom nakon što vam bude jasno da je Christian Schmidt došao u Bosnu da preuzme ključeve grada Sarajeva od Seida Bajramovića kao što su španjolski kralj Ferdinand i španjolska kraljica Izabella preuzeli ključeve od grada Kordobe? Ja mislim da vi niste svjesni toga. Dakako, bit će nam svima kasno kad vi to shvatite i kad budete plakali kao žene za onim što ste morali braniti kao muškarci!

– Uz sve opravdane i neopravdane primjedbe na dosadašnju dominantnu vlast SDA-a, vjerujete li, zaista, da će vaša rasklimana koalicijska vlast na nivou bosanske države i entiteta „Federacije“ spasiti Bosnu od Dodikovog iredentizma i Čovićevog aparthejda bez strateški osmišljenog ujedinjenog bosanskog fronta protive antibosanske politike iz Beograda i Zagreba? Ja mislim da neće!

– Vidite li vi da ste podobni za takozvanu međunarodnu zajednicu samo zato što se ne protivite već viđenoj politici međunarodne zajednice koja je gledala 1425 dana okupaciju Sarajeva i koja je dopustila da se u proklamovanoj „zaštićenoj zoni“ Srebrenica od strane Vijeća sigurnosti UN-a dogodi genocida nad Bošnjacima – muslimanima? Ja mislim da vi to ne vidite!

– Jeste li svjesni da vi svojim podaničkim ustupcima Čovićevom HDZ-u i Dodikovom SNSD-u rizikujete da naša zemlja definitivno izgubi svoj građanski identitet a naš narod da izgubi svoje legitimno mjesto pod bosanskim suncem? Ja mislim da vi niste svjesni toga!

Allahu Svemogući, osnaži nas u ovom mubarek mjesecu Ramazana voljom i snagom da budemo i ostanemo na Pravom putu Tvog hidajeta i Tvog rizaluka! Amin!

Allahu Sveznajući, pouči nas da znademo razlikovati istinu od laži i pravu riječ od riječi podvale! Amin!

Allahu Milostivi, omili nam riječ tawḥīda na puto do spasa na Ahiretu i tawḥīd riječi na putu do uspjeha na Dunjaluku! Amin!

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Cerić: Gazije, hej pobjednici, (t)ko ste vi? […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x