Čime se sve služe: Optužila šofere autobusa da nisu dostavili vrijednu pošiljku, oni kažu da uopće nisu ni bili u tom gradu

Podijelite ovaj članak:

Oglasio se vozač autobusa: “Aldijana laže. Kofer nije bio zamotan kao na snimku. Spreman sam ići na poligraf”

– Mi smo preuzeli u Karlsruhe i prebacili u Stuttgarta kolegama što znači da gospođa koja se oglasila nije uopče bila na autobuskoj stanici. Spremni smo ići i na detektor laži, na poligraf. Taj dan smo imali dvije novčane pošiljke za Mostar koje su uredno isporučene – kazao je vozač

Redakciji portala Crna-Hronika javila se Aldijana Beganović iz njemačkog grada Karlsruhe koja je, kako tvrdi, u utorak 9.1.2024. godine sa Globtours autobusom registacijskih oznaka J31-M-902 poslala kofer sa određenim ličnim stvarima, četiri mobilna uređana i 350 eura. Međutim kako ona tvrdi, kofer je stigao u Sarajevo ali bez mobilnih telefona i bez novca.

Danas se javio i vozač autobusa Ermin Tolja koji želi da iznese svoju stranu priče o nemilom događaju. Kako kaže, Aldijana sve laže i izmišlja.

– Molio bih vas da demantujete izjavu gospođe koja me pretvorila u lopova. Ona se uopšte nije pojavila na stanici, niti je uručila kofere već su došla dvojica muškaraca romske nacionalnosti i predali kofer meni i mom kolegi u njemačkom gradu Karlsruhe da kofere prevezemo do Stuttgarta jer mi vozimo iz Dortmunda za Neum i ne idemo za Sarajevo.

Došla su dva lika koja su po mom mišljenju romske nacionalnosti. Pitali su da li idemo za Sarajevo imaju dva kofera za poslat. Moj kolega je pitao šta ima u koferu, rekli su neke polovne patike i garderoba što znači da nisu spomenuli telefone ni novac.

Mi smo preuzeli u Karlsruhe i prebacili u Stuttgarta kolegama što znači da gospođa koja se oglasila nije uopče bila na autobuskoj stanici. Spremni smo ići i na detektor laži, na poligraf. Taj dan smo imali dvije novčane pošiljke za Mostar koje su uredno isporučene.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x