Crnogorac u 88. godini upisao fakultet, klupu dijeli sa 70 godina mlađim kolegama

Podijelite ovaj članak:

Da penzionerske dane iskoristi za učenje, Branislava je motivisala unuka koja je nedavno doktorirala pravo u Beogradu

Jedinstven primjer brucoša na crnogorskom Univerzitetu – osamdesetosmogodišnji Branislav Radulović upisao je Mašinski fakultet, gdje je naišao na doborodošlicu studenata i profesora.

Nakon 34 godine penzije Branislav Radulović iz Komana odlučio je da u devetoj deceniji sjedne u studenske klupe.

– Oću da dokažem da mi stari u godinama nijesmo za bacanje. Da u nas ima potencijal koji može da se iskoristi, kazao je Branislav, prenosi Portal RTCG.

Da penzionerske dane iskoristi za učenje, Branislava je motivisala unuka koja je nedavno doktorirala pravo u Beogradu. Ipak, porodica kaže nije oduševljena što je odlučio da sa 88 godina bude brucoš.

– Godine čine svoje, ja sam daleko 15 kilometara od Podgorice, vozim svaki dan u oba pravca i da se što desi uvijek bi djed bio kriv, navodi on.

Zbog novih tehnologija učenje se, kaže Branislav, danas razlikuje od onog kada je on 50-tih godina prošlog vijeka završio Geodetsku školu. Kolege mu pomažu da savlada gradivo, pa mu za sada ne pada teško što studenske klupe dijeli sa 70 godina mlađima od sebe.

– Tako ja saberem moje i njihove godine i podijelim i ja sam isto mlad kao i oni. Uglavnom niti sam najgori niti najbolji, zlatna sredina, to je to, kaže Branislav.

A, to što prvi put Mašinski fakultet pohađa neko Branislavovih godina bilo je na početku veliko iznenađenje za studente, ali i profesore.

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Crnogorac u 88. godini upisao fakultet, klupu dijeli sa 70 godina mlađim kolegama […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x