Čudo Medinske doline: Automobili se uzbrdo kreću bez rada motora, a vodu kada prolijete teče prema gore

Kako god se automobili sami, i bez rada motora, kreću uzbrdo, isto tako se kreće i voda, prema gore Wadi Al-Baida, koja se naziva i Wadi Al-Jinn, je misteriozna dolina u kojoj se automobili kreću bez da ih vozači dodiruju.

Dolina se nalazi na oko 30 km sjeverozapadno od Medine. Ona privlači pažnju hiljada mještana i posjetitelja iz cijele kraljevine i inozemstva. Mnogi stanovnici grada putuju u ovaj prirodni park i podižu šatore nekoliko dana, posebno tokom vikenda.

Muhamed Ali: Pitao sam majku zašto na slikama nema nijednog crnog anđela?

Tradicionalisti vjeruju da je moć džina prisutna u Wadi Al-Jinnu. Među mnogim neobičnim pričama o ovoj dolini su i one o vozilima koja se kreću prema gore na planinskim putevima, bez potrebe za pritiskanjem gasa. Čak i kada bi vozač isključio motor, automobil bi se pomaknuo, i to uzbrdo.

Mnogi ljudi su to povezali sa snagom džina u dolini, ali se također tvrdi da planine, odnosno brda u ovom regionu imaju neke posebne vrste magnetnih sila.

Navodno planine u okolini imaju magnetne osobine koje privlače automobile. Bilo koji željezni predmet sa točkovima će se kretati sam. Geološki stručnjaci ističu da je ovaj fenomen, poznat kao reverzibilna gravitacija, očigledan i u drugim krajevima kraljevine, uključujući i južne regione Asira i Najrana.

Čuda Allahovog stvaranja: Zašto mravi samo sjeme korijandera cijepaju na četiri dijela?

Smatra se prirodnim fenomenom koji se obično događa u nekim stjenovitim planinskim predjelima. Također, kako god se automobili sami kreću uzbrdo, isto tako se kreće i voda, prema gore. Neki koji su doživjeli ovo iskustvo su istraživali slučaj, i navodno su došli do saznanja da je riječ o optičkim iluzijama, a ne magnetskim silama. Kako navode skeptici, zbunjenost izaziva okolni pejzaž, jer se brdo i stijene, kao i drveće i nasipi stapaju sa horizontom i pozicionirani su tako da prevare vaše oko i um.

Tako zaključuju da voda koja izgleda da se kreće uzbrdo, zapravo se kreće nizbrdo, baš kao i vozila. Treba napomenuti da sličnih, gravitacionih lokacija ima u 29 zemalja. Samo u SAD-u, kako se navodi, ima 40 sličnih lokacija.

(Faktor.ba)

U kuću neš, jesam li ja muslimanka da mi roviš kuću

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x