Da li Vama po đahkad na sabahu ćuna padne na pamet?

Podsjetimo se kako je naš filmski reditelj Danis Tanović odževapio Željki Ogresti koja ga je otvoreno provocirala zbog bosanskog jezika.

Na Hrvatskoj televiziji u show emisiji voditeljice Željke Ogreste, gostovao je naš najbolji filmski reditelj – oskarovac Danis Tanović.

Ovom autoru je odavno već poznat provokatorski, bezobrazni i sa puno neukusa slika spomenute voditeljice. Stoga, bez ikakvog iznenađenja je primljena vijest da je Željka u spomenutoj emisiji pokušala isprovocirati i našeg Danisa.

Udarila je ta nadobudna, oficijelna hrvatska zjaka po našem reditelju tamo gdje je, kao pravi patriota i čovjek sa puno dostojanstva, najranjiviji.

Pokušala je najprije osporiti da je “Oskar” bosanski, jer…”Bosna nije država, tu su tek dva entiteta sa Srbima i Hrvatima…”

Tanović joj je uzvratio da “Oskar” jeste bosanski i da država Bosna postoji… I kao mnogo puta do sada, bio je prisiljen da ponavlja da je Oskar namijenjen Bosni i Bošanjacima.

Onda je Željka zapela za bosanski jezik, negirajući da on postoji. Pa mu je iz provokacije i sprdnje predložila da joj se obrati na bosanskom jeziku.

Nakon par sekundi, Danis Tanović se obratio pitanjem na ‘čistom bosanskom’ jeziku: “DA LI VAMA, PO ĐAHKAD, NA SABAHU, ĆUNA PADNE NA PAMET?!”

Nastao je tajac u emisiji, šokirana voditeljica je napustila mjesto gdje je doživjela klasični nokaut i emisija je bila prekinuta. Ta emisija nikada nije naknadno objavljena na YouTube platformi, a kako će i biti kada je Željka Ogresta doživjela debakl na svom terenu.

Bravo, Danise Tanoviću! Zaslužio si još jednog “Oskara”!

Sačuvajmo od zaborava.

6 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Da li Vama po đahkad na sabahu ćuna padne na pamet? Post Views: 1 # lifestyle# zdravlje […]

[…] Da li Vama po đahkad na sabahu ćuna padne na pamet? Post Views: 1 # senzortv […]

[…] Da li Vama po đahkad na sabahu ćuna padne na pamet? […]

[…] Da li Vama po đahkad na sabahu ćuna padne na pamet? […]

[…] Da li Vama po đahkad na sabahu ćuna padne na pamet? […]

[…] Da li Vama po đahkad na sabahu ćuna padne na pamet? Post Views: 1 # ks# nihad uk […]

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x