Dječak (9) aplicirao za posao, NASA poslala odgovor

Podijelite ovaj članak:

Devetogodišnji dječak Jack Davis odlučio je aplicirati za posao, te je na adresu NASA-e poslao motivacijsko pismo. U pismu se predstavio kao sjajan igrač video igrica, te je istakao da bi moglo pomoći i to što mu je sestra rekla da je vanzemaljac.

Dječak posalo crtež automobila Mati Rimcu i dobio odgovor

 

Pismo prenosimo u cjelosti:

Draga NASA,

Moje ime je Jack Davis i želio bih aplicirati na poziciju “posao direktora za planetarnu zaštitu”. Iako imam samo devet godina, smatram da bih se uklopio na to radno mjesto. Jedan od razloga je i taj što moja sestra kaže za mene da sam vanzemaljac. Pregledao sam skoro sve filmove o svemiru i vanzemaljcima, kao i film “Čudesni agenti štita” i nadam se da ću pogledati i film “Muškarac u crnom”. Odličan sam u igranju video igrica. Osim toga, jako sam mlad i mogu naučiti razmišljati kao vanzemaljac.

Srdačno, Jack Davis

Nakon zaprimanja ovog zanimljivog motivacionog pisma, tim iz NASA-e je odgovorio dječaku:

Dragi Jack,

Čujemo da ti si “Čuvar galaksije” i da si aplicirao na posao direktora za planetarnu zaštitu. To je sjajno!

Pozicija direktora planetarne zaštite je jako cool i veoma važno radno mjesto. Tiče se zaštite planete Zemlje od raznih mikroba koje donosimo u uzorcima sa asteroida, Mjeseca i Marsa. Osim toga, ova pozicija se tiče i zaštite drugih planeta i mjeseca od klica koje otkrijemo unutar našeg Solarnog sistema.

Uvijek tražimo buduće naučnike i inžinjere koji bi nam pomogli, pa se nadamo da ćeš biti vrijedan i dobar u školi. Nadamo se da ćemo te jednog dana vidjeti ovdje u NASA-i.

Srdačno, dr. James L. Green

https://senzor.ba/fondacija-hemiias-donacija-328-hiljada-eura-za-izgradnju-djecjeg-odjeljenja-bolniceu-bijelom-polju/
Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Dječak (9) aplicirao za posao, NASA poslala odgovor […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x