Dodik opet provocira: Nacrtao mapu “nove države” koja će, kaže, “postati realnost”

Podijelite ovaj članak:

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine – Milorad Dodik baš voli crtati karte i prekrajati granice i historiju, a potvrdio je to i u svom posljednjem intervjuu za srbijanski Espreso.

Jedno od pitanja odnosilo se i na 2017. godinu i mapu koju je Dodik nacrtao i u kojoj priželjkuje da Srbija i RS postanu jedna država.

“To će i biti jednog dana. Čekaj da pogledam da mi nešto ne podvališ, dobro biće to i ovde malo od Crne Gore neće to ovako biti uvek. To je prirodna stvar, ta vrsta neke integracije mora postajati. Ja se nikad ne bih odrekao Republike Srpske i njene autonomije, čak i njenog državnog kapaciteta kojeg treba povećati, ali znate nama često dođu i kažu: ‘Znate ima složenih zemalja koje funkcionišu’.

Tada nam navedu primjer Austrije, Njemačke, naravno ne pričaju o Belgiji ili Bavarskoj. Bavarska ima svoje predstavništvo u Bruxellesu . S druge strane kada mi pokrenemo pitanje svoga predstavništva u Bruxellesu onda se digne galama. A zašto? Zašto mi ne bi bili deo jednog integrisanog društva na ovom prostoru?

“Ja sam to shvatio za ovo vreme koje sam u politici. Kada bi za 10 godina posle mene došao neki političar i rekao da bi se to sjedinjenje trebalo napraviti, rekli bi: “To niko nije predložio”. Evo ja tražim. Znam da se neće desiti sada, ali sam siguran da će to biti u ovom vijeku. Stvoriće se uslovi za srpsku nacionalnu integraciju i tu treba biti pametan. Naša politička želja je to”, poručio je Dodik.

Kompletan intervju i videoprilog pogledajte OVDJE.

Dodikova mapa - undefined
Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] je tezu otvoreno zagovarao u intervjuu koji je prošlog vikenda dao ruskom propagandnom servisu Sputnjik pojašnjavajući kako u sastavu […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x