Dodikovo “svaka joj je za šamara” šamar svim građanima BiH, bez obzira na političko opredjeljenje!

“Svaka joj je za šamara”, rekao je Dodik u izjavi za medije, piše RTRS.

Jedna ovakva izjava u javnom prostoru, koju u eter pošalje visoki zvaničnik, u ovom slučaju lider najveće stranke u manjem BH entitetu i trenutno predsjednik tog entiteta, najblaže rečeno bezobrazna je, bezobzirna i užasavajuća.

Bisera Turković, ministrica je vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, i iako se možemo ne slagati sa njenim djelovanjem, načinom rada, pa čak i političkom opcijom iz koje dolazi, prihvatiti ovakvu poruku jednoj ženi, jednoj ministrici i generalno prihvatiti jednu ovakvu poruku izrečenu bilo kome od bilo koga, nije normalno i razumno.

Zabrinjavajuće je u ovom momentu što se komunikacija u javnom diskursu svela na nivo jednog primitivnog, jalijaškog i prostog obraćanja gdje svako može svakome da kaže što poželi, na način na koji želi i u prostoru koji mu se pruži.

Užasavajući je i stepen šutnje po ovom slučaju, pokazan od strane medija, političara, od strane raznoraznih NVO, UG, i sličnih fantomskih organizacija koje inače ne ostaju nijeme.

Postavlja se pitanje, da li je Dodikovo “Svaka joj je za šamara”, ustvari šamar za sve normalne ljude i za BH društvo u cjelini.

Raduje s druge strane činjenica da su određene žene iz politike odlučile da se izdignu iz političke i društvene kaljuže u kojoj obitavamo i odlučile stvari nazvati pravim imenom, jedna od njih je Sabina Ćudić, i njen direktan i čvrst stav je vrijedan hvale i divljenja!

 

G. Admir
G. Admir
Articles: 123
0 0 votes
Ocjena članka

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x