Dokle će azrail biti šef kadrovske službe u SDA?

Podijelite ovaj članak:

Najveći vojskovođa u historiji, Halid Ibn Velid, smjenjen je sa položaja bez izgubljene bitke, a njegovo jedno taktično povlačenje sa položaja je Muhammed a.s. nazvao pobjedom!
Haman da nema muslimana u SDA da ne zna za ovo, ali mu je skroz uredu što je njihov vojskovođa, Bakir Izetbegović, upregnuo sve snage da ostane i dalje na tom položaju, iako je izgubio sve bitke!
Ne prihvatam medijsku hajku na njega kad kažu da je kriminalac i izmišljaju priče o njegovim hotelima po Turskoj, te kako je namjerno opstruirao tužbu protiv SRJ, ali to da je nesposoban za funkcije koju obnaša vidi se iz aviona. On ima toliko izjava u javnosti koje bi svakog političara odvele u penziju direktno, da smo imalo politički pismen narod, poput one da je općina centar važnija od deset drugih, i to na izborima kad smo izgubili Srebrenicu, a njegova kadrovska politika se vidi iz “Z”elikoptera Rame Isaka.


Dino Konaković, Denis Zvizdić, Aljoša Čampara…!
Zar ovo ne pokazuje da je čovjek nesposoban procijeniti ljude i izabrati kvalitetne saradnike. To što su oni izdali SDA i njega, govori o njima, ali govori i o njemu dina mi!
Svi smo bili taoci njegove preambiciozne i arogantne supruge, koja je najviše doprinijela dolasku na vlast nametnute trojke, a nismo bolje prošli ni sa onim Osmicom, kojem je jedini posao bio da štiti njega i Sebiju, ali je taj na kraju uvalio i sebe u velike probleme i – velike pare!
I sad taj lik hoće ponovo da vodi najveću stranku kod Bošnjaka, koja usprkos gore navedenim greškama u svojim redovima ima veliki broj iskrenih patriota ove države i koja je usprkos svemu državotvorna stranka!
A zašto dobri ljudi?
Zar ne može za dobrobit stranke i države reći, meni je dosta, hajde da izaberemo nekog drugog? U penziji je čovjek, azrail mu dežura pred vratima, a njegovi botovi šalju okolo saopštenja o podršci koja treba da osokole učesnike kongresa stranke i da ga ponovo izaberu.
Jedini koji se javno suprostavlja i povremeno konstruktivno kritikuje poteze vlastitog rukovodstva stranke je ugledni političar iz Tešnja, Šemsudin Mehmedović!
On će mu se vjerovatno jedini usuditi pojaviti na kongresu kao protivkandidat, sa vrlo malim izgledima da ga pobijedi, jer nema na tom kongresu nikog kome “Bakir nije nešto valjo”, pa mu se osjeća dužan, a osjeća se i sigurnije da će moći ponovo zakucati na vrata prešjednika, ako ne daj Bože zatreba šta.
Šemso nije nikom ništa dao. Nema oraha u džepovima. Čiste je ratne prošlosti. Elokventniji je i hrabriji od većine političara na našoj sceni. Da je Bakir Izetbegović prijatelj svoje stranke i naroda, davno bi to uvidio i prepustio njemu rukovodstvo stranke ili nekom drugom, jer takvih ima još u stranci!


Ja sam bio od onih koji su smatrali da SDA treba izgubiti vlast, jer su u njoj glavne uloge imali gore pobrojani likovi i prva dama, potpomognuti s Asimom i ćutolozima Genjcom, Safetom Softićom(koji Husejna Đozu proglasi fašistom, jer nije čitao materijale) itd. ali nisam bio za to da umjesto takve SDA dođu stoput gori, kao što je sad. Jedino azrail je kadar smjeniti i njih, jer ne pokazuju da će odustati sami.
Zato bih bio jako sretan da dođe do korijenitih promjena u rukovođenju sa SDA i da se trijumfalno vrati na političku scenu, a to može samo s novim rukovodstvom. Ako se to desi, obzirom na samoubilačke poteze ove vlasti SDA će na narednim izborima pomesti konkurenciju bolje nego ikad do sad!
Sa Bakirom&com, će opet biti bara-bara, povuci potegni.
Živi bili pa vidjeli!

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Nije on tema!

Last edited 9 months ago by Muhamed Mahmutovic
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x