Društvene mreže: Je li Emir Suljagić pijan ili drogiran?

Podijelite ovaj članak:

Udruženje Palestinska zajednica u BiH proziva Emira Suljagića i nekoliko drugih Srebreničana poput Ćamila Durakovića, Munire Subašić i Hamdije Fejzića zbog neoglašavanja dok traje masovno stradanje palestinskog naroda.

“Palestinska zajednica u BiH je iznenađena da je, od početka izraelske agresije pa do danas, izostala podrška narodu Palestine od strane onih od kojih smo je najviše očekivali i koji su preživjeli golgotu sa kojom se danas suočava naš narod, od naše braće iz Srebrenice.

Ne možemo da se pomirimo sa činjenicom da potpredsjednik Republike Srpske Ćamil Duraković, direktor MC Potočari Emir Suljagić, predsjednica Udruženja majki Srebrenice Munira Subašić i zamjenik načelnika opštine Srebrenica Hamdija Fejzić mogu nijemo posmatrati snimke iz Palestine”, saopćeno je iz Palestinske zajednice u BiH.

Da li je uticaj povezanosti MC Potočari sa Svjetskim jevrejskim kongresom toliko jak da Srebreničani zatvore oči nad slikama koje iz Palestine gledamo svaki dan?”, saopćeno je iz Palestinske zajednice u BiH.

“Na stranu, za trenutak, eksplicitni antisemitizam sadržan u ovoj izjavi – naime, da nas je Svjetski jevrejski kongres ‘kupio’ i da smo samim tim ‘prodali’ kosti naših očeva – dok sam u Memorijalnom centru Srebrenica našu politiku vodićemo mi i niko drugi, vođeni našim vrijednostima i interesima”, poručio je danas direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić, a zatim dodao i sljedeće: 

“Amandman: u aprilu iduće godine mi ističe mandat i biće raspisan konkurs za direktora Memorijalnog centra Srebrenica. Ako želite praviti političku stranku ili Vladu u sjeni od MCS, izvolite se prijaviti na konkurs. Dotad me barem poštedite ovakvih, četničkih, uvreda.”

Na kraju je poručio i sljedeće: “Uistinu, između Hamasa i četnika nema razlike”, što je izazvalo široku polemiku na društvenim mrežama.

Ovaj jal’ je lud, jal’ je pijan,jal’ je drogiran, jal’ je nacilj'o kakvih čifutskih para, jedan je od komentara.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x