Dvodnevna posjeta: Vučić danas stiže u BiH, obilazi i vrtić i obilježava godišnjicu stradanja Srba u “Oluji”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i delegacija iz Srbije boravit će u dvodnevnoj posjeti Bosni i Hercegovini danas i u petak. Tokom posjete planiran je niz sastanaka i posjeta, a povod dolaska je obilježavanje Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe tokom “Oluje”.

Prema zvaničnom protokolu, posjeta počinje oko 17 sati kada će Vučić s predstavnicima entiteta Republika Srpska obići novoizgrađeni vrtić u Srpcu.

U petak, predsjednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik ispred Palate u Banjaluci dočekat će predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u 10 sati. Odmah nakon toga planiran je njihov sastanak, a prisustvovat će mu i članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

U isto vrijeme planiran je i sastanak predsjednika Narodne Skupštine RS Nenada Stevandića i predsjednika Narodne skupštine Srbije Vladimira Orlića.

Za 11.30 planirana je sjednica Savjeta za saradnju Srbije i Republike Srpske, a nakon potpisivanja Sporazuma o izgradnji dva memorijalna centra uslijedit će i izjave za medije Vučića i Dodika.

Istog dana predviđeno je i polaganje vijenaca na spomen-obilježje na Petrovačkoj cesti.

U 19 sati u Prijedoru počinje obilježavanje Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u “Oluji”.

N1

Podijelite ovaj članak:
Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Dvodnevna posjeta: Vučić danas stiže u BiH, obilazi i vrtić i obilježava godišnjicu stradanja … […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x