Dženana ne odustaje od svojih snova: Rođena je slijepa, završila fakultet i majka je dva sina

Podijelite ovaj članak:

Dženana Isaković je rođena slijepa. Zbog ratnih okolnosti, nije se moglo puno uraditi po pitanju toga. Iako su odrađene tri operacije, samo mali procenat vida je vraćen. Prije polaska u osnovnu školu, dobija i glaukom, visoki očni pritisak, koji je uzrokovao skoro potpunim gubitkom vida. Danas, može vidjeti samo obrise, sjene. Ali nikada nije odustala od svojih snova. U maju 2017. je diplomirala na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS), među najboljim studentima sa prosjekom iznad 9,6.


Profesorica je engleskog jezika i književnosti. Jako je talentovan pisac i ima svoj blog.
Te iste 2017. godine stupa u bračne vode sa Kenanom. Danas imaju dva sina, Aliju i Omera kojeg su dobili prije nekoliko dana.

Njihov je primjer inspiracija iz više razloga. Tolika snaga vjere, volje, truda i rada da se postigne nešto što želiš. I priča o ljubavi koja nadilazi prepreke. Molim Gospodara da Dženani i Kenanu podari svako dobro na oba svijeta i njihove živote ispuni sa bereketom i rahatlukom.

I da njihovu djecu učini od dobrih i sretnih na oba svijeta. Amin, napisao je hafiz Nedim Botić.

Subscribe
Notify of

3 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Dženana ne odustaje od svojih snova: Rođena je slijepa, završila fakultet i majka je dva sina […]

[…] Dženana ne odustaje od svojih snova: Rođena je slijepa, završila fakultet i majka je dva sina Post Views: 1 Podijelite ovaj članak: […]

[…] Dženana ne odustaje od svojih snova: Rođena je slijepa, završila fakultet i majka je dva sina Post Views: 1 Podijelite ovaj članak: […]

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x