Edin je ostvario svoj san: Dobio je punu stipendiju na jednom od najprestižnijih univerziteta u svijetu

Podijelite ovaj članak:

Mladi Tuzlak Edin Hasanović ostvario san: dobio je punu stipendiju na jednom od najprestižnijih univerziteta, Princeton. Ovu fantastičnu vijest podijelio je dr. Edhem Čustović, čiju objavu prenosimo u cjelosti:

Edin je završio je Elektrotehničku školu Tuzla. U želji da nastavi svoje obrazovanje na najprestižnijim univerzitetima, odlučio je upisati studij računarskih nauka i finansija na Princeton Univerzitetu u New Jersey-u. Tokom osnovne i srednje škole, aktivno je učestvovao na raznim takmičenjima i hackathonima, posebno iz oblasti matematike, programiranja i engleskog jezika. Njegovo angažovanje rezultiralo je visokim plasmanima na federalnom i državnom nivou, kao i učešćima na regionalnim takmičenjima.

U procesu prijave na univerzitete u Americi, uspješno je položio TOEFL – Test of English as a Foreign Language sa izvrsnim 117/120 bodova i SAT – Scholastic Aptitude Test sa nevjerovatnih 1550/1600 bodova.

Zahvaljujući svojim rezultatima i predanim radom, dobio je ponudu za punu stipendiju od četiri čuvena američka univerziteta. Medjutim na kraju je odlučio prihvatiti ponudu od Princeton Univerziteta zbog izuzetno jakog i prestižnog programa računarskih nauka koji nude.

S ponosom se sada priprema za svoje buduće studije na Princetonu, gdje će imati priliku dalje razvijati svoje vještine, sticati nova znanja i sarađivati sa ostalim studentima. Motivisan je da iskoristi sve mogućnosti koje mu Princeton pruža kako bih postao stručnjak u svojoj oblasti i pridonio inovacijama i napretku u industriji i Bosni i Hercegovini.

Čestitam Edine na velikom uspjehu. Posebno hvala tvojim roditeljima i porodici na podršci i sjajnim nastavnicima koji su bili uz tebe.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x